Programajánló

2024.06.19. 17:00

Különleges programok a Múzeumok éjszakáján Pápán

Négy helyszínen, a pápai zsinagógában, az Esterházy-kastélyban, a Pannonia Reformata Múzeumban és a Kékfestő Múzeumban várják a vendégeket a Múzeumok éjszakáján. Június 22-én, szombaton többek között zenés vetítés, focilabda-készítés, denevérles, kiállítások, detektívtörténet várja a kultúra iránt fogékonyakat.

Haraszti Gábor

Egy karszalag, két helyszín, sok lehetőség – így hirdette meg programjait a Pannonia Reformata Múzeum, ahova 18 és 24 óra között várják a látogatókat. Az est során a Hori titkai egyiptomi tárlat, a Hajlék az örökkévalóságnak kiállítás és a Pápai tárlat is várja a család minden tagját, akik bepillanthatnak a régi nyomdászok életébe is.

Az Esterházy-kastély 18 és 24 óra között várja vendégeit Fotó: Haraszti Gábor

Különleges művészeti élményben lehet része mindazoknak, akik ellátogatnak a zsinagógába. 19 órakor A nevek dala című detektívtörténet vetítésére várják az érdeklődőket, melyet követően ifj. Balázs Elemér Junior Prima díjas zongorista és zeneszerző, valamint Bácsy-Schwartz Zoltán hegedűművész közös koncertjének dallamai csendülnek fel a zsinagóga falai között.

Gyermekeket és gyermeklelkű felnőtteket várnak az Esterházy-kastélyba június 22-én 18 órakor. Az alkalmon Esterházy Miklós, Az Öreghegy meséi és a Málna és a csotrogányok című könyvek szerzője mesél. Ezzel párhuzamosan élő tárlatvezetéssel készülnek a kastély munkatársai, a vendégek megtekinthetik a van Gogh-kiállítást, Strakovits Tamás műgyűjtő rendhagyó tárlatvezetést tart a főúri enteriőrben, lesz barokkruhás fotózás, gyermekbirodalom, denevérmegfigyelés és a marionett-színjátszás történetébe is bepillantást lehet nyerni.

A Szó és Kép Színpad társulata néhány fiatal jóbarát közreműködésével a Kékfestő Múzeumban pár rövid élőképpel megidézi a műhely életét, megszínezve az éjszakai tárlatvezetéseket. Emellett a látogatók vászonszatyor és kozmetikai táska mintázásában vehetnek részt, majd lufiból és lisztből labdát készíthetnek. 18 órától a Petőfi-házban pedig óránként induló rendhagyó tárlatvezetés és kvíz várja az érdeklődőket. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában