Irodalmi műsor cigányzenével

2024.05.20. 14:00

Vacsora Szindbáddal - Munkásságát idézték meg Krúdy születésnapján

Hagyományosan színvonalas formában ismét megidézték Krúdy Gyula szellemét a Thury-várban. A már huszonharmadik Szindbád-vacsorára száznál is többen érkeztek, a résztvevők megízlelhették az író számára is oly kedves ételeket, italokat. Emellett irodalmi műsor és cigányzene is emelte az est hangulatát.

Szabó Péter Dániel

Sándor Tamás, Pócsik József és Budai László énekel Radics Béla kíséretében

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Mint a jó bor, úgy érett nemes hagyománnyá az idén már huszonhárom éves Szindbád-vacsora. Az eseményen egyrészt Krúdy születésnapját, valamint írói munkásságát, egyúttal étel- és italszeretetét is ünneplik a résztvevők. Néhány kihagyott évet és időpontváltozást követően továbbra is töretlen az érdeklődés a különleges esemény iránt. 
– Folyamatosan frissül, bővül a program, nagy örömünkre állandó az érdeklődés a közönség részéről a Szindbád vacsora iránt, ami mára a lovagteremből a nagyobb befogadóképességű rendezvényterembe költözött át itt a várban – mondta el kérdésünkre az est irodalmi házigazdája, Pócsik József, aki egyben Krúdy Gyula író megszemélyesítője is volt.
Az irodalmi műsort egyébként a helyi Szösz, vagyis a Szindbád Önkéntes Színjátszó csoport tagjai adták elő, ezúttal is nagy sikerrel. Stílusosan az író Palotai álmok című művéből merítettek, a Fekete lovas című jelenetet tárták a közönség elé. A rövidke színműben Pócsik József mellett, Sándor Tamás aljegyző, Budai László könyvtárvezető, valamint Éltető Erzsébet, Jusztin Andrea Nagy Richárd lépett színre. A vacsora ideje alatt Radics Béla prímás, Bakács Julianna brácsás és Mihók László nagybőgős szolgáltatták a hangulathoz illő, autentikus cigányzenét. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában