Kölcsönös elfogadás és megértés

2023.11.01. 14:00

Épek és sérültek együtt a színpadon

Tapolcán már hagyománya van a sérült és az ép fiatalok közös játékának, az elmúlt években több színdarabot adtak elő a környéken élők közösen.

Tóth B. Zsuzsa

Ép és sérült fiatalok együtt adták elő nagy sikerrel A palacsintás király és a Legyetek jók, ha tudtok című darabokat

Forrás: színműhely

Legutóbb Fésűs Éva színdarabját, A palacsintás király című mesét és a Legyetek jók, ha tudtok című drámai vígjátékot mutatták be a Tamási Áron Művelődési Központban a sérültek és az ép fiatalok profi színészekkel. A közönség soraiban délelőtt a felnőttek mellett óvodások és kisdiákok ültek, este már a felnőtteknek szólt az előadás. A két bemutatóval az Életlehetőség Nonprofit Kft., a Veszprém vármegyei ÉFOÉSZ örvendeztette meg a hálás közönséget. A Bartokos Tamás színész-rendező vezetésével működő Szeretetszínház és SzínMűHely a Szögletes Kerék Színházzal közös programként adta elő a darabot. Az előadásokra nagyon sokat készültek a fiatalok, akik ilyen alkalmakkor kölcsönösen tanulnak egymástól. 

Horváthné Somogyi Ildikó, az ÉFOÉSZ vármegyei elnöke, az országos szövetség alelnöke elmondta, hogy a cél a kölcsönös elfogadás és megértés, az előadások pedig közelebb hozzák egymáshoz az ép és a sérült fiatalokat, felnőtteket. 

– Hiszünk abban, hogy sérült embertársaink iránti megértésre, elfogadásukra minél korábbi életszakaszban kell rávezetni a fiatalokat. Színházi előadásaink kezdetei annak az integrációs program sorozatnak, amelyet ez év végéig megvalósítunk – mondta Horváthné Somogyi Ildikó. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában