Az elmélyülés átlényegítő pillanatai

2023.09.12. 09:00

A zenében megszülető csend Bakonybélben készült fotósorozaton

 A bakonybéli völgyben Szent István alapított szerzetesi közösséget 1018-ban. A hely kezdetek óta a békesség, a kiengesztelődés, a csendes belső úton megtalált harmónia közvetítője.

Rimányi Zita

Megfigyelni jöttem és fotózni a csendet, fogalmazott Hajdú D. András fotóriporter a Bakonybélben készült képsorozatának megszületéséről Fotó: Hajdú D. András, Capa Központ

A Szent Mauríciusz-monostor jelenleg kilenc bencés szerzetes otthona. A komolyzenei tradíciók teremtése és ápolása, és a nevelés, a műveltség közvetítése a bencés szerzetesi közösség több évszázados elkötelezettségei közé tartozik. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program Kultháló bázisaként a monostor, a helyi Szent Mauríciusz Kórus az egyházi zene és a régizene világhírű művelőit és előadóit látta, látja vendégül beavató, a klasszikus zene mélyebb megértését és a valódi elmélyülést segítő alkalmain.  – Megfigyelni jöttem és fotózni a csendet – fogalmazott Hajdú D. András fotóriporter, aki blogban írt az egyik koncerten készített fotósorozat megalkotásának részleteiről, a rá ható élményekről, amelyek révén a valódi átlényegülés pillanatait rögzítette. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában