TrashArt

2023.05.25. 17:00

Díjkiosztóval egybekötött kiállításmegnyitót tartottak a Pannon Egyetemen

A Pannon Egyetem Trash Art pályázat kiállításmegnyitóján öt kategóriában hirdették ki a nyertes alkotásokat május 23-án kedden a Pannon Egyetem Könyvtár és Tudásközpontjában.

Horváth Virág

Fotó: Nagy Lajos

A trash art magyarul hulladékművészet, a hulladékok művészi újrahasznosítása, amely során a hulladékokból műalkotásokat - például szobrokat, képeket, installációkat - hoznak létre az alkotók. A nyertes pályaműveket a Pannon Egyetem - Együtt Körforgásban Facebook-oldalon lájkokkal leadott szavazatok és a zsűri pontjai együttesen határozták meg.

Gelencsér András a Pannon Egyetem rektora, egyben a pályázat egyik zsűritagja, köszöntő beszédében elmondta, a felhívás úttörő kezdeményezés. - Jane Goodallnak is bemutattuk a pályaműveket - amikor a Pannon Egyetemre látogatott a tiszteletére megrendezett HOPE Fenntarthatósági Konferencia és Rendezvénysorozatra -, és nagyon büszke volt a kezdeményezésre, a pályázatra érkezett ötletes alkotásokra – tette hozzá. Kurdi Róbert az intézmény Mérnöki Karának dékánhelyettese a pályaművek méltatása után kiemelte a felkészítő tanárok szerepét. 

Balról Takácsné Ferenczik Brigitta főszervező, Gelencsér András rektor és Kurdi Róbert kancellárhelyettes. Fotó: Nagy Lajos


A Pannon Egyetem Trash Art pályázatára az általános, középiskolai és egyetemi diákoknak szóló, egyéni és csoportos kategóriában több mint kétszázan, 30 pályaművel jelentkeztek – számolt be Takácsné Ferenczik Brigitta, a pályázat főszervezője.

A díjazott alkotásokért járó ajándékcsomagokat Gelencsér András és Kurdi Róbert adta át a fiatal művészeknek. Ezt követően az alkotók röviden bemutatták műveiket, mely előadásokból kirajzolódott, hogy a pályázók időt és energiát nem sajnálva készítették el munkáikat. A fiatal generáció képviselői tisztában vannak az éghajlatváltozás és környezetvédelem problémájával, és ezekről nem csak beszélnek, hanem tettekkel is bizonyítanak. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában