Sümeg

2023.04.02. 15:42

Zöldágjárás virágvasárnapon (videóval)

A virágvasárnapi szentmise előtt a Tördemic- és Sümeg Néptáncegyüttes részvételével egy szép hagyományt, a zöldágjárást elevenítték fel Sümegen, a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ szervezésében.

Szijártó János

A Tördemic- és Sümeg Néptáncegyüttes egy szép hagyományt, a zöldágjárást elevenítte fel Sümegen virágvasárnapon Fotó: Szijártó János

A zöldágjárás, vagy zöldághordás húsvéthoz, az ország több területén pünkösdhöz kapcsolódó népszokás. Mint Szabó Csaba, a Tördemic Néptáncegyüttes vezetője a Kisfaludy téren megjelent érdeklődőknek elmondta, ez a népszokás a tél elmúlását, a tavasz eljövetelét ünnepli, ami régebben még az ismerkedéshez, a párválasztáshoz is remek alkalmat szolgáltatott. A Tömördi Viktor atya által megáldott sümegi zöldágat a Kisfaludy térről énekkel, tánccal, játékkal  kísérték a szép számmal megjelent, lelkes résztvevők a ferences templomba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában