Jubileum

2023.01.04. 19:00

Húszéves a tapolcai népdalkör

A húsz évvel ezelőtt alakult Csobánc Népdalkör elmúlt évtizedeiről a közösségi oldalon emlékezett meg a vezető, Kocs Ida.

Tóth B. Zsuzsa

Forrás: archív

A kör tagjai rendszeresen részt vesznek a városi és környékbeli rendezvényeken, fesztiválokon, minden évben házigazdái a pünkösdi dalostalálkozónak, ahol a baráti népdalkörök szintén rendszeresen fellépnek. Szívesen vállalják a találkozó szervezését, hogy a hagyományok őrzését, továbbadását segíthessék. Részt vesznek a Katonadalok Fesztiválján, melynek öt éven keresztül voltak a házigazdái. A Hontravel Kft. versenyein több arany és kiemelt arany minősítést szereztek, a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) és a Vass Lajos Népzenei Szövetség minősítőiről több alkalommal arany minősítéssel tértek haza, és háromszor vehették át a KÓTA díszoklevelét. 2011-ben, a Város napja ünnepi rendezvényen Tapolcai Közművelődésért kitüntetésben részesült a népdalkör. Fellépéseikkel, műsoraikkal messze viszik szeretett városuk hírnevét, és szívesen terjesztik egy-egy tájegység dalait. Dalcsokraikban a magyar népdalkincs széles repertoárját éneklik. Felléptek már a Dunántúl számtalan településén. Hetente találkoznak, új népdalokat tanulnak, vagy a korábban tanultakat ismétlik, gyakorolják. Vallják, hogy ez sikerük titka.

Forrás: archív

Kirándulásokat, baráti összejöveteleket szerveznek, amelyek mindig nagyon jó hangulatban telnek. Szeretettel emlékeznek azon egykori társaikra, akik már nem lehetnek velük. Hálásak fenntartójuknak, a Tapolca Kft.-nek, Tapolca önkormányzatának és azoknak a támogatóknak, akik figyelemmel kísérik, segítik a népdalkör munkáját.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában