Készülnek a kiállítások

2022.04.22. 14:00

Újabb fázisához érkezett a sümegi vár fejlesztése

Befejeződtek a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. beruházásában 2020-ban elindított építési munkálatok a sümegi várnál, ennek köszönhetően pedig megkezdődhetett a tervezett tárlatok kialakítása, valamint berendezése.

Szijártó János

A 2020-ban elindított építési munkálatok befejeződtek a sümegi várnál

Forrás: Szijártó János/Napló

Erről a sümegi önkormányzat legutóbbi nyilvános képviselő-testületi ülésén is szó esett, mivel az önkormányzat mint ingyenes használó elfogadta a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.-vel és az üzemeltető vállalkozással fennálló háromoldalú együttműködési megállapodás módosításáról szóló javaslatot. Ez az említett építési munkálatok befejeződése okán, valamint a nagyszabású projekt soron következő fázisa miatt vált szükségessé. 

Végh László, Sümeg polgármestere a Naplónak nyilatkozva elmondta, a Nemzeti Várprogramhoz kapcsolódva kezdődött meg 2020-ban a fejlesztés, a júniusi együttműködési megállapodás aláírása után. A projekt első részének kivitelezése sikeresen lezajlott, így most már a kiállítások megvalósítása zajlik, ami a befejezést követően további üzemeltetési feladatokat generál, és ez indokolttá teszi a 2020-ban megkötött szerződés módosítását. 

A polgármester lapunknak kifejtette, a változtatás közvetlenül nem érinti az önkormányzatot, az kifejezetten az üzemeltetéssel összefüggő kikötéseket tartalmaz. A kiegészítések több más mellett a beruházó által beszerzett eszközök rendeltetésszerű használatára, illetve szükség esetén javítására, pótlására, cseréjére vonatkoznak, ugyanakkor érintik az ide tartozó adatszolgáltatási kötelezettséget is. 

A sümegi képviselő-testület egyhangúlag fogadta el a napirendet, ahogy az a soron következő két másik előterjesztés esetében is történt. A Pannon Park mosdókonténer építési, engedélyeztetési dokumentációjának elkészítése és az északkeleti városrész fejlesztéssel érintett területeinek szilárd burkolattal történő ellátása szerepelt még az ülés témái között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában