Hangversennyel búcsúztak a pápai zeneiskola végzős növendékei

Az idei tanév első és egyben utolsó személyes jelenléti hangversenyével búcsúztak a végzős diákok a helyi zeneiskolától, de a közönség a sikeres versenyzőket is hallhatta élőben.

Laskovics Márió

Licsauer Máté gitártanárával, Illés Csabával játszott el három középkori táncot

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A Pápai Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola végzős, illetve országos versenyeken kiemelkedően teljesített növendékei adtak hangversenyt hétfőn a díszteremben. A koncert csak védettségi igazolvánnyal volt látogatható, a hallgatóságnak az iskola területén és a koncert alatt is kötelező volt a maszk viselése. Tizenkét műsorszámban a barokktól a romantikáig zongora-, gitár-, hegedű- és fuvola-előadásokat hallhatott a publikum. Bödey Tamás klarinéttanár közölte, mind a diákok, mind a pedagógusok ki voltak már éhezve a szereplésre.

Stankovics Luca és unokatestvére, Balogh Fanni az országos harmadik helyet kiérdemelt négykezes produkcióját adta elő a koncerten Fotó: Laskovics Márió/Napló

– Nem volt kötelező, de bármely végzős szerepelhetett. Azon diákok közül léptek fel, akik hat évfolyam után zárták az alapfokú képzést, valamint akik tíz évfolyam után végleg elhagyták az intézményt. Hála Istennek, sokan maradnak nálunk a továbbképző évfolyamokban, akár még az érettségiző osztályokból is. Általában azok maradnak el, akik más településen tanulnak tovább, vagy a középiskolai nehézségek miatt hagyják el a hangszert – jegyezte meg Bödey Tamás.

Barkóczi Nóra és Nagy Kamilla szépen összeöltözve zongorázott. Mögöttük felkészítő tanáruk, Falakiné Piltman Erika Fotó: Laskovics Márió/Napló

Ákos Dorina szolfézstanár műsorközlőként elmondta, különleges az utolsó tanítási napon tartott koncert, mert a tanév első és egyben utolsó személyes jelenléti eseménye sokak végső fellépése volt.

László Zsuzsanna hatodik osztályosként fuvolán adta elő Rahmanyinov Olasz polkáját. – Nem itt és nehezen is kezdtem a tanulmányokat, de megszerettem a zenélést. Nehéz szívvel, de el kell engednem, mert a továbbtanulás miatt nem tudok bejárni majd. A legszebb élmények a koncertek és a vizsgák voltak – árulta el a végzős diák.

A műsorközlő szerepét Ákos Dorina töltötte be. Pirosban Nagy Kamilla és Barkóczi Nóra növendékek Fotó: Laskovics Márió/Napló

A koncerten Vivaldi darabot játszó Pusztai Zsombor szintén hatodik után, a továbbtanulás miatt távozik. Mint mondta, több alkalommal változott a tanára. Leginkább a zenekari és közösségi élmények maradnak meg benne.

Licsauer Máté gitártanárával, Illés Csabával játszott el három középkori táncot Fotó: Laskovics Márió/Napló

Az idei Országos Zongora Négykezes és Kétzongorás Versenyen Falakiné Piltman Erika tanítványai: Barkóczi Nóra és Nagy Kamilla, illetve Balogh Fanni és Stankovics Luca párosa egyaránt harmadik helyezést ért el. Mindkét produkció hallható volt a koncerten.

Többeknek, így a képen hegedülő Pusztai Zsombornak is e koncert volt az utolsó fellépése a pápai zeneiskola diákjaként Fotó: Laskovics Márió/Napló

Balogh Fanni tizenkét éve zongorázott az iskolában, mely számára második otthon volt, tanára pedig pótanya. Unokatestvére, Stankovics Luca tíz éve tanul zongorázni. Kiemelték, a jó hangulatú próbák és az összhang közrejátszott a sikeres szereplésükben. Barkóczi Nóra és Nagy Kamilla a sok gyakorlást említette a siker kulcsaként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában