grafikák az utcagalériában

2020.08.04. 07:00

Belvárosi aluljáróban találkozhatunk Tungli Zsuzsanna alkotásaival

Tungli Zsuzsanna alkotásaiból nyílt kiállítás Veszprémben, a Szilágyi László Utcagalériában a napokban.

Marton Attila

20200729 Veszprém aluljáró utcagaléria. Tungli Zsuzsanna alkotásaiból nyílik kiállítás Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Hegyeshalmi László, a Művészetek Háza Veszprém igazgatója köszöntőjében elmondta, az utcagaléria célja, hogy aki nem jut el tárlatra, az járókelőként is művészethez jusson a megyeszékhelyen. Az alkotóról elmondta, öt éve tagja a Veszprémi Művész Céhnek, és 2015-ben grafikai sorozatával fődíjas lett a kaposvári 20. Nemzetközi Miniatűr Fesztiválon.

A Városálom címmel nyílt kiállításon Tungli Zsuzsanna nyolc alkotása látható: az intenzív, színes, aprólékosan készülő, ornamentikus grafikákon hegyek, hidak, tornyok, képzeletbeli városok részletei láthatók. Az utcagalériában eredeti műveket nem állítanak ki, ezért a művész eredetileg A4-es nagyságú rajzainak felnagyított változatai kaptak helyet a falakon.

Hegyeshalmi László és Tungli Zsuzsanna a megnyitón Fotó: Pesthy Márton/Napló

Tungli Zsuzsanna elmondta, színes és vidám, egyedi grafikákat készít, rajzain legtöbbször képzeletbeli városok és erdők, természeti formák és különböző lények tűnnek fel. A tárlatra Áfrány Gábor kurátorral a képzeletbeli városok sorozat alkotásai közül válogattak műveket, és arra törekedtek, hogy egységes színvilág – vöröses-narancsos – domináljon. Felidézte, korábban is hasonló stílusban alkotott: kezdetben fekete-fehér rajzokat készített, majd 2002-től tíz éven át nem rajzolt, ezután már színesben készítette a rá jellemző stílusú alkotásokat. A nagy műgonddal készülő rajzai hónapokig készülnek, csőtollal dolgozik, papírra.

A megnyitón közreműködött Dj Titz Krisztián. A tárlat több hónapon át látható a belvárosi körforgalom alatti aluljáróban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában