Fergeteges sikere volt

2019.02.01. 07:00

A zongoraművész a játékával elvarázsolta a balatonalmádi közönséget

A fagyos hideg és a viharos szél ellenére zsúfolásig megtelt a Magtár koncertterme Teleki Gergő napokban tartott hangversenyén.

Marton Attila

Teleki Gergő telt ház előtt adott koncertet a Magtárban, a művek előadása előtt a darabokról rövid ismertető tartott

Fotó: Pesthy Márton / Napló

A koncertet az Almádi P-Art Alapítvány szervezte Veszeli Lajos festőművész vezetésével, hogy segítsék a muzsikus művészeti kiteljesedését.

Teleki Gergő zongoraművész érzékeny játékával elvarázsolta a közönséget. A műsorban Schumann, Liszt, Debussy, Rahmanyinov, Chopin és Horowitz művei, valamint Bizet Carmen fantáziájára és a magyar Himnuszra írt improvizációk szerepeltek. A muzsikus a művek előadása előtt a darabokról és a komponistákról tartott rövid ismertetőt. A fergeteges produkciót a szép számú közönség felállva tapsolta meg.

Oberfrank Pál volt az est házigazdája
Fotó: Pesthy Márton / Napló

A jelenleg a Veszprémi Petőfi Színház zenei vezetőjeként dolgozó művész fiatal kora ellenére már több sikeres külföldi turnén vett részt, fellépett Ausztriában, Németországban, Finnországban, Svédországban, rövidesen pedig Torontóban tesz eleget egy meghívásnak. A sokoldalú művész a koncertek mellett zeneszerzéssel is foglalkozik.

A rendezvény elején Oberfrank Pál színművész, az est házigazdája a 16. században élt festő és művészettörténésznek, Giorgio Vasarinak a művészeti mecenatúra fontosságát hangsúlyozó írását olvasta fel. A színész a koncert második részének bevezetéseként Ady Endre Egy párizsi hajnalon című versét adta elő a költő halálának századik évfordulója alkalmából.

Teleki Gergő telt ház előtt adott koncertet a Magtárban, a művek előadása előtt a darabokról
rövid ismertető tartott

A koncert lebonyolításában példaértékű összefogással Balatonalmádi szinte valamennyi civilszervezete részt vett, a nézők például a Pannóniában karácsony előtt nyílt Édes-mézes kiállítás pompás mézeskalácsait vihették haza. A szervezők a koncert sikerén is felbuzdulva azt tervezik, hogy a következő években további fiatal művészek támogatására szerveznek programot a magyar kultúra napjához közeli időpontban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában