Horgászok, figyelem!

2 órája

Pontyot fognál a Balatonon? Mutatjuk a legjobb helyeket!

Igazi horgászparadicsom a Balaton, ahol gyönyörű, méretes pontyokat lehet fogni. A tó kiváló halállománya miatt a parti dobós horgászat igazán népszerű, különösen ősszel és tavasszal. A Likebalaton cikke bemutatja azokat a településeket, ahol a legjobb esélyünk van arra, hogy nagy pontyokkal gazdagodjunk.

Veol.hu

Mint írják, a sporthorgászok szerint az utóbbi években rengeteget fejlődött a tó halállománya, így a strandokon számos jó lehetőség nyílik a parti dobós horgászatra.

Számos nemzetközi versenyző ért el kiváló eredményt a Balatonnál rendezett pontyfogó versenyeken. A Likebalaton által megkérdezett szakember szerint ezek a legjobb helyek a tónál, ha tuti kapásra vágysz:

Révfülöp – Az egyik leginkább horgászbarát település a Balaton körül, illetve a Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászverseny (NBBH) versenyközpontja is. Jó fogási eredményekkel kecsegtet.

Balatonszepezd – Három stranddal és nagy partszakasszal rendelkező település a középső medencében. Ősszel és tavasszal is szép halakat fognak ezen a környéken.

Balatonalmádi – Nyugodtan említhetjük a Balaton keleti medencéjét is mint jó pontyfogó helyszínt. Az utóbbi időben kifejezetten jó fogásokról számoltak be a horgászok, pedig a nagy víztisztaságáról ismert keleti részt korábban nem szerették a pecások.

További nészerű balatoni horgászhelyek: Balatonfüred, Balatonlelle, Balatonboglár és Keszthely. Sok horgász esküszik Fonyódra és a Tihanyi-félszigetre is.

2024 nyarán hozta nyilvánosságra a Magyar Országos Horgász Szövetség, hogy szűk öt esztendő alatt megduplázódott, félmillióról egymillióra nőtt a regisztrált horgászok száma Magyarországon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában