Vonzó úti cél

2 órája

5,5 millió vendégéjszakával rekordévet zárt a Balaton térsége

A 2024-es nyári szezonban soha nem látott sikereket ért el a Balaton, hiszen a térségben regisztrált vendégéjszakák száma átlépte az 5,5 milliót - olvasható a Likebalaton cikkében.

Veol.hu

Mint írják, ez a belföldi és külföldi turisták folyamatos érdeklődését és a régió kiemelkedő vonzerejét mutatja, különösen Siófok esetében, amely immár Budapest után a második legnépszerűbb turisztikai célpont Magyarországon.

A 2024-es nyári szezon kiemelkedően sikeres volt a Balatonnál, hiszen a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint június és augusztus között összesen 1,75 millió vendég érkezett, akik 5,5 millió vendégéjszakát töltöttek el a tó körül. Ez a szám 2 százalékkal több az előző év azonos időszakához képest.

A vendégéjszakák döntő többsége, 71 százalék a belföldi turistákhoz köthető, de a külföldi látogatók aránya is növekedett: 3 százalékkal több vendégéjszakát regisztráltak, mint 2023-ban.

A vendégéjszakák szempontjából a legnépszerűbb balatoni település Siófok lett, ahol 867 ezer vendégéjszakát töltöttek el a látogatók. Ezzel megelőzte Balatonfüredet (588 ezer), Hévízt (417 ezer), Zalakarost (301 ezer) és Balatonlellét (249 ezer).

Ez az év tehát erős és ígéretes a balatoni turizmus számára, és a vendégéjszakák számának növekedése bizonyítja, hogy a térség továbbra is vonzó úti cél a turisták számára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!