Az Országos Testnevelésügyi Konferencián

2 órája

Kavalecz Gábor Matolay-emlékérmet vehetett át

A Gyulán megrendezésre került Országos Testnevelésügyi Konferencián Kavalecz Gábornak, a Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatójának, a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete „az iskolai testnevelés és a diáksport fejlesztése érdekében kifejtett kimagasló tevékenységéért, valamint a nevelő- oktató munkája elismeréséül” Matolay emlékérmet adományozott. Kavalecz Gábor hitvallása, hogy csak példamutatással lehet célt elérni.

Juhász-Léhi István

A laudációban elhangzott, Kavalecz Gábor egy veszprémi iskola sport tagozatára felvételizett 7 évesen. Évekkel később a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskola Testnevelés és Sporttudományi Karának testnevelő- tanári szakra nyert felvételt. A főiskola után a TF kihelyezett egyetemi képzését, majd ezt követően a gyógytestnevelő tanári képzést is sikeresen teljesítette. Budapesti évek után a Veszprémi Közgazdasági Szakközépiskolában teljesedett ki tanári pályafutása. Testnevelő, gyógytestnevelő tanárként, munkaközösség vezetőként, osztályfőnökként dolgozott. 

Kavalecz Gábor Matolay Elek kitüntetésben részesült
Kavalecz Gábor Matolay Elek kitüntetésben részesült
Forrás: Veszprémi Szakképzési Centrum

Kavalecz Gábor 4 ironmant teljesített

A város egyesületivel kiváló kapcsolatot ápol, közösen segítik egymást a mindennapokban. A Veszprémi Jégkorong Egyesület alapító tagja, de tagja a Veszprémi Triatlon Egyletnek is. A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Clubnak pártoló tagja, és támogatója. Veszprém Megyei Testnevelő Tanárok Egyesületével több, mint 10 éve a Sportágválasztó főszervezője, szakmai napokat, fórumokat szervez, minden helyi testnevelőket érintő kérdésre válaszol, véleményt formál. 2020- tól a Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatója. Érdekesség, hogy Kavalecz Gábor 4 ironmant teljesített, és 14 maratont futott.  Hiszi, hogy csak példamutatással lehet célt elérni, és ez alapján fogja élni élete hátralevő részét is. 

A Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete Az iskolai testnevelés és a diáksport fejlesztése érdekében kifejtett kimagasló aktív példamutató tevékenységéért, valamint a kiváló Veszprém Megyei Testnevelő Tanárok Egyesülete tagszervezet vezetéséért, munkája elismeréséül Kavalecz Gábort Matolay Elek kitüntetésben részesítette.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában