Őrült gyors és őrült vicces

4 órája

Dámbika őrült gyors tánca – ilyet még nem látott (videó)

Mogyoróvesszőt és -levelet gyűjtöttek a szarvaskúti szarvasfarm gazdái dámjaiknak – ugyanis azt nagyon szeretik – és közben kidőlt fán arra felfutott komlóindákat találtak. Gondolták, kipróbálják, az tetszik-e, ízlik-e nekik. Ebből lett egy kis galiba. Először pánikba esett a bika és őrülten gyors forgásba, ugrálásba, vágtába kezdett, majd játékká vált a csapat számára a helyzet a liánnal.

Rimányi Zita

Cremor (dámbika) az agancsával belebökött a komló fürtszerű, kusza liánkötegébe, persze, hogy fennakadt azon. Először megijedt ettől és következett a tőle szokatlan tánc, a pörgés-forgás. A szarvascsapat többi tagja pedig a bika gyors mozgását látva szintén ugrálni kezdett, menekülőre fogták a kisebbek is, de aztán játékká szelídült a helyzet, és a fehér hím peckesen lépkedett fejdíszével. Ezt a Szarvaskúti Dámfarm gazdái, Szitó Martina és Bognár Ákos mondta el lapunknak. Tudomásuk szerint előfordul a dámszarvasoknál, hogy ilyen módon növényekkel megkoronázzák agancsukat, a természetben ehhez alkalmas alapanyagokat találva.

A Szarvaskúti Dámfarm Zirc határában szabadon látogatható, Cremor kecses járását is megcsodálhatják az erre sétálók
A Szarvaskúti Dámfarm Zirc határában szabadon látogatható, Cremor kecses járását is megcsodálhatják az erre sétálók
Forrás: Szarvaskúti Dámfarm

A farm gazdái úgy döntöttek, nem hagyják bent a komlót a farm elkerített részén, de mivel felvették a korábban lezajlott jelentsort, kiegészítették azzal, hogy Ákos gazda, miközben vitte kifelé a liánt, Cremorhoz hasonlóan viselkedett. Mókás videó több is található a dámfarm mindennapjait bemutató felületen.

Cremor, a fehér bika szép nagy agancsot és a párzás idejére vastagabb nyakat növesztett
Cremor, a fehér dámbika szép nagy agancsot és a párzás idejére vastagabb nyakat növesztett 
Forrás: Szarvaskúti Dámfarm

Szitó Martina eredeti végzettsége gyógyszerész, ezért a fehér bikát a fényes, fehér, patikákban rendre kikevert hidratáló alapkrémről nevezte el Cremornak. Ő nem albínó. Csak őzeknél, gímszarvasoknál szenzáció a fehér szőr, a dámoknál három hivatalos szín van: a fehér, a fekete és a vadas. Erről és a zirci dámokról már többször írtunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában