Óvodások kórusa

3 órája

A zene világnapja: közösen énekeltek a várudvaron

A zene világnapján a város legimpozánsabb helyszínén, a Thury-várban tartották meg az immár hagyománnyá érett közös éneklést a Várpalotai Összevont Óvoda és Bölcsőde, valamint a Forrás Evangélikus Keresztyén Óvoda részvételével.

Szabó Péter Dániel

A néhány évvel ezelőtt életre hívott program ötlete a Szivárvány Tagóvoda nevelőtestületében merült fel, miszerint jó lenne együtt, közösen énekelni a többi nevelési intézmény óvodásaival, pedagógusaival. Erre kiváló alkalom a zene világnapja, ahol ezúttal is Mátrai Balázs, a várpalotai zeneiskola intézményvezető-helyettese kísérte gitáron az éneklőket. A kórusok felkészülését Borbás Károly, a Várpalotai Bányász Kórus karnagya segítette.

a zene világnapja
Idén is együtt énekeltek Várpalota óvodásai a Thury-vár udvarán
Fotó: Szabó Péter Dániel

Janus Éva, a Szivárvány Tagóvoda és Bölcsőde vezetője köszöntőjében elmondta, a legszebben a gyerekek tudnak énekelni. Ezt a szülők mellett leginkább az óvodapedagógusok tudják, akik egyébként maguk is készültek egy különleges, közös produkcióval a zene világnapi programra. 

Az előadáson nyitányként a Katica kánon csendült fel az óvodások előadásában, a dalban szólót énekelt a Dúdoló óvodából érkezett Szittya Regina. A folytatásban a Kidőlt fa című Gryllus Vilmos szerzeményt énekelték el a várudvaron a megjelentek, végül az óvónők kórusa a Magyar vagyok című dalt adta elő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában