Széchenyi-emlékünnepség

2 órája

Völcsey Zoltán cége lett az év balatonfüredi vállalkozása

A balatonfüredi Széchenyi-emlékünnepségen idén átadták az év balatonfüredi vállalkozásának járó kitüntető díjat, melyet ezúttal Völcsey Zoltán, a Völcsey Hőtech Kft. tulajdonos-ügyvezetője vehetett át.

Kovács Erika

A 233 éve született Gróf Széchenyi István emlékét Hudi József történész, a Dunántúli Református Egyházkerület Levéltárának intézetvezető főlevéltárosa idézte fel a Tagore sétányon tartott Széchenyi-emlékünnepségen, amelyen megjelentek a vármegye, a város, valamint helyi intézmények és civil szervezetek vezetői, képviselői.

Völcsey Zoltán, a Völcsey Hőtech Kft. tulajdonos-ügyvezetője vehette át az év balatonfüredi vállalkozásának járó kitüntető díjat a Széchenyi-emlékünnepségen
Fotó: Kovács Erika/Napló

A Tihanyi-félszigetet megkerülő, Széchenyi István nevét viselő hagyományos emlékverseny a kedvezőtlen időjárás miatt a múlt hétvége helyett a mostani rendezvénnyel egy időben zajlott, ezért a győztes a díjat később kapja meg. Az ünnep alkalmából Hári lenke alpolgármester átadta az év balatonfüredi vállalkozásának járó kitüntető díjat, amelyet Völcsey Zoltán, a Völcsey Hőtech Kft. tulajdonos-ügyvezetője vehetett át.

A megemlékezés végén a Széchenyi István-emlékszobránál koszorút helyezett el mások mellett Hári Lenke és Gáspár Ákos önkormányzati képviselő.

Fotó: Kovács Erika/Napló

A megemlékezésen szép műsort adott Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara, Drubina Orsolya drámapedagógus, aki verset mondott, valamint Tóth András csellista. Az esemény fényét emelték a Reformkori Hagyományőrzők Társasága képviselői, akik korabeli ruhát öltöttek magukra, úgy állták körbe Széchenyi szobrát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában