Növekvő látogatószám

2 órája

Új köntösbe bújt a pápai Tourinform iroda

A Magyar Turisztikai Ügynökség által meghatározott arculat szerint közel 50 millió forintból új helyre költözött és megújult a Tourinform iroda Pápán. A turisztikai szolgáltatópont naprakész információkkal, változatos kiadványokkal segít a magyar és külföldi vendégeknek megtalálni az igényeiknek megfelelő úti célt.

Haraszti Gábor

A belvárosból márciusban költözött át a Fő térre az iroda, mely egyfajta bemutatóteremmé vált, amely elsősorban a település, a térség fogadószobája, kirakata, ahol a vendég a térségi és országos turisztikai kínálattal egyaránt találkozik.

Igényes környezet fogadja a  Tourinform-irodába betérőket
Igényes környezet fogadja a Tourinform irodába betérőket
Fotó: Haraszti Gábor

Az új irodába szervezett ünnepségen elsőként Kató Bálint turisztikai referens köszöntötte a megjelenteket, akik között Kovács Zoltán is ott volt. Az országgyűlési képviselő beszédében kiemelte, az iroda rendelkezik minden olyan figyelemfelhívó eszközzel, amelyek becsalogathatják a turistákat.

Pápa a turisztika terén is nagy utat járt be - hangzott el az átadáson
Pápa a turisztika terén is nagy utat járt be, hangzott el az átadáson
Fotó: Haraszti Gábor

Áldozó Tamás polgármester az iroda fejlesztésének lehetőségeiről is beszélt. – A rendszerváltáskor Pápán a turisztikai termékként azonosított ajánlat a belvárosi séta volt, ehhez képest jó nagy utat jártunk be – emlékeztetett a városvezető. – Az elmúlt években az épített történelmi kulturális örökség jelentős darabjai újulhattak meg, gondolok itt például az Esterházy-kastélyra. A Tourinform iroda képes arra, hogy a már ide érkezett látogatókat útba igazítsa, tájékoztassa, újabb attrakciók igénybevételére inspirálja, vonzó ajánlatot adjon a városról – fogalmazott Áldozó Tamás.

Kató Bálint turisztikai referens és Gaál Gyula Istvánné irodavezető
Kató Bálint turisztikai referens és Gaál Gyula Istvánné irodavezető
Fotó: Haraszti Gábor

Gaál Gyula Istvánné irodavezető arról tájékoztatott, hogy 2024-ben 5631-en tértek be az irodába, ami 46 százalékos emelkedést jelent az eddigi legjobb évhez képest.

– A nyári hónapokról elmondható, hogy a 2023-as évben június, július és augusztus hónapban 2463-an lépték át az iroda küszöbét, míg ugyanezen időszak alatt az idei évben 3295 látogató kért információt vagy vette igénybe szolgáltatásunk valamelyikét. Ez azt jelenti, hogy közel 40 százalékkal többen tértek be hozzánk. Szolgáltatásaink kerékpár-szervizoszloppal, ingyenes wifivel, csomagmegőrző szekrénnyel, gyereksarokkal, kávézóval bővültek – mutatott rá az irodavezető.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában