Geotúra

2024.09.08. 09:00

Túráznak és megízlelik a hegy levét

Érik a szőlő címmel szervez geotúrát a Balatoni Nemzeti Park szeptember 14-én.

Veol.hu

A túra Balatonfüred és Aszófő szőlői között kanyarog, melynek során a borút egyik legszebb szakaszát, a vörösmáli műemlék pincesort is útba ejtjük – ígérik a szervezők. Ebben a nem mindennapi környezetben lesz lehetőségünk megkóstolni a hegy levét is – tették hozzá, megjegyezve: a lédús fürtöket ringató lankákról csodálatos kilátás nyílik a Balaton szelíd víztükrére és „Somogyország” is visszainteget a túlsó partról.

Fotó: BFNP/Pető Piroska

Aki egy hamisítatlan balatoni szőlőhegyi hangulatra vágyik, megfűszerezve árnyas szurdokkal, köveken bukdácsoló patakkal, hűvös forrással, és szeretne megismerkedni egy különleges szépségű – a közelmúltban szenzációs feltárás nyomán - újra naptemplomként működő Árpád-kori templomrom lebilincselő történetével, annak ezen a túrán van a helye! – közölte a nemzeti park.

Az 5-6 órás túra reggel 9 órakor indul a balatonfüredi vasútállomásról, legalább 10 fő jelentkezése esetén, amit előző nap 16 óráig lehet megtenni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában