Szakképzési pályaválasztási nap

2 órája

Döntés a jövőről! Szakmákkal ismerkedhetnek meg a fiatalok

A Veszprémi Szakképzési Centrum hagyományteremtő céllal indította el 2022 tavaszán a Szakmaszombat szakképzési pályaválasztási és családi nap elnevezésű rendezvénysorozatot. A programot – melynek célja, hogy a Veszprém vármegyeiek körében népszerűsítsék és bemutassák a szakképzést – már ötödik alkalommal rendezik meg szeptember 28-án 10–15 óráig a Veszprémi SZC Jendrasssik–Venesz Technikumban.

Veol.hu

Forrás: pexels.com/Illusztráció

A korábban jól bevált intézményi pályaválasztási nyílt napokat kiegészítve szombaton a Veszprémi Szakképzési Centrum mind a hét iskolájának teljes képzési palettáját mutatják be az érdeklődőknek. A látogatók megismerhetnek különböző szakmákat, kipróbálhatnak szerszámokat, érdeklődhetnek a képzési struktúra, a továbbtanulás lehetőségeiről, és mindezt játékos, interaktív formában kínálják. 

Fontos kiemelni, hogy nemcsak a Veszprémi Szakképzési Centrum iskolái, hanem a képzésekhez kapcsolódóan cégek, vállalkozások, rendvédelmi szervek is megjelennek, amelyek szintén bemutatják magukat. Ez azért fontos, mert a szakképzésbe bekerülő diákok számára teljes képet tudnak mutatni a jövőjük szempontjából, ugyanakkor a felnőttek is tájékozódhatnak átképzési lehetőségeikről. A legkisebbeknek légvár biztosítja a szórakozási lehetőséget a kisgyermekgondozók programjain kívül. 

Néhány gazdasági szereplő a teljesség igénye nélkül, amelyek már megmutatták magukat: TLC, Cad-Cam Solutions Kft., NCT Kft., Maróti Könyvkereskedés Kft., Magyar Honvédség, Veszprémi Rendőrkapitányság, Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelem, Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet, Locargo Kft., Denso, E.ON, DM-Drogerie Markt Kft., Happ Kft., Árkossy Bútor, Vesz-Mont Kft., Metro, Synform Kft., Lavender Tihany... 

A belépés ingyenes, minden érdeklődőt várnak. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában