Utazás

2024.08.02. 18:39

Tömegközlekedés – hatalmas változások a Balatonnál

A munkanap-áthelyezés miatt augusztus másodikán, pénteken az aznapi munkanapra, augusztus 3-án, szombaton pedig a pénteki napra érvényes menetrend szerint közlekednek a hazai vonatok. Tekintettel a nyári szabadságolásokra és a Balaton felé várható nagyobb utasforgalomra, a Balaton környéki tömegközlekedés mindkét nap jelentősen változik, az alapmenetrendtől eltérően több közvetlen vonat indul. A Mávinform közölte a részleteket.

Benkő Péter

A szombati munkanap ellenére több Kék Hullám InterCity vonat is a hosszabb, hétvégi útvonalán közlekedik, így biztosítva közvetlen eljutást a főváros felől, illetve felé. Az észak-balatoni tóparti éjszakai vonatok ezen a héten is járnak már péntek estétől. Ugyancsak szombaton a 19796-os Kék Hullám InterCity a Déli pályaudvarról 17.05-kor indul és egészen Szombathelyig közlekedik, valamint este többlet közvetlen vonatként jár a 19798-as Kék Hullám InterCity a Déli pályaudvarról 21.05-kor Tapolcára. Szombat éjszaka a Keszthely–Tapolca, a Tapolca–Balatonfüred, továbbá a Tapolca–Székesfehérvár és a Déli pályaudvar közötti összes hétvégi Bagolyvonatot elindítják a zökkenőmentes tömegközlekedés érdekében.

Hosszabb útvonalak, több járat, simább tömegközlekedés a Balatonnál
Hosszabb útvonalak, több járat, simább tömegközlekedés a Balatonnál 
Fotó: Benkő Péter/Napló


Szombathelyről 10.02-kor indul a 19705-ös Kék Hullám IC, mely a Déli pályaudvarig közlekedik. Tapolcáról 19.38-kor indul a 19701-es Kék Hullám IC, közvetlenül a Déli pályaudvarra. Balatonfüredről sebesvonatot indítanak indul 22.10-kor a Déli pályaudvarra. Augusztus 3-án közlekednek még a 1678-as és 1679-es Panoráma expresszvonatok is, Nyíregyházáról Siófokra 5.50-kor, vissza pedig 17.09-kor. A hétvégente közlekedő Vitorlás InterRégió, valamint a Csabai Tekergő expresszvonat viszont nem közlekedik szombaton a munkanap-áthelyezés miatt.

A tömegközlekedés változása a buszokat is érinti

A munkanap-áthelyezés miatt módosul a Volánbusz járatainak közlekedési rendje is. Augusztus másodikán, pénteken nyári tanítási szünetes munkanapon és a hét utolsó munkanapján, augusztus 3-án, szombaton nyári tanítási szünetes munkanapon,  augusztus 4-én, vasárnap pedig munkaszüneti napon és a hét első munkanapját megelőző napon érvényes menetrend szerint indulnak a buszok. A pénztárak augusztus 3-án munkanapi nyitvatartási rend szerint üzemelnek.

A autóbuszok menetrendje is módosul 3-án és 4-én
A autóbuszok menetrendje is módosul 3-án és 4-én
Fotó: Benkő Péter/Napló

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában