Mindenki kivette a részét a szervezésből

2024.08.25. 20:00

Rozmaring fesztivál Városlődön: kitűnő közösség és hangulat, gazdag programsorozat

Ovádi Péter kormánybiztos, országgyűlési képviselő Városlődön, a 10. Rozmaring fesztiválon méltatta a kitűnő közösséget, mely a faluban él. A fesztivált rendkívül gazdag programsorozattal augusztus 23-25. között rendezték meg.

Kovács Erika

– Minden falunap lényege az, hogy együtt legyen a közösség, az emberek beszélgessenek, szórakozzanak, vélekedett Ovádi Péter.

Ovádi Péter kormánybiztos, országgyűlési képviselő Csekényi István korábbi és Schell Tamás jelenlegi polgármesterrel a Rozmaring fesztiválon, Városlődön
Fotó: Kovács Erika/Napló

A kormánybiztos, országgyűlési képviselő külön elismeréssel beszélt arról, hogy Városlődön őrzik a sváb hagyományokat és kultúrát, amelyre kiemelt figyelmet fordítanak, tiszteletben tartják, a faluban összetartó közösség él. Ezt jelzi, hogy a fesztivál szervezéséből is mindenki kivette a részét. – Nagyon büszke vagyok arra, hogy Csekényi István korábbi és Schell Tamás mostani polgármester ideje alatt nagyon sokat fejlődött Városlőd, húzta alá a képviselő. 

Fotó: Kovács Erika/Napló

A két említett személyiség elismeréssel beszélt arról, hogy mennyire együttműködő közösség él a faluban, külön kiemelték a rozmaringot, mely a sváb közösség régi jelképe, jellegzetes növénye. Az önkormányzat szarvaspörkölttel, tarhonyával, uborkával, Peidl Antalné elnök vezetésével a Városlődi Falumúzeum Baráti Köre pedig helyben sütött fokhagymás, sajtos, tejfölös lángossal kínálta az embereket.

Fotó: Kovács Erika/Napló

Péntektől vasárnap estig változatos és minden korosztálynak illő programokkal várták az érdeklődőket, külön gondoltak a gyermekekre, a családokra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában