342 ezer fotó készül

2024.07.22. 16:00

Belterületi útfelmérés Pápán

Az önkormányzat megrendelésére térinformatikai technológiák felhasználásával a belterületi közutak felmérését végzik Pápán. A megbízott szakcég munkatársai digitális felméréssel végzik az úthálózat és környezetének aktuális felmérését, dokumentálását és az út kiegészítő elemeinek felmérését.

Haraszti Gábor

A város teljes úthálózata 171 kilométer, ez megközelítőleg 342 ezer fotó elkészítését jelenti – értesült a Pápai Médiacentrum
Az adatfelmérés eredményeként a város pontos képet kap az utak állapotáról, a közúti jelzőtáblák pozíciójáról, típusáról, a lefolyók elhelyezkedéséről, a tűzcsapok hollétéről, a közlekedési lámpákról, gyalogos-átkelőhelyekről és csomópontokról. Ezen túl a kihelyezett hirdetőtáblák, elárusítóhelyek és utcabútorok pozícióját is meghatározzák. 

Térinformatikai technológiák felhasználásával készülnek a képek
Térinformatikai technológiák felhasználásával készülnek a képek
Fotó: Pápai Médiacentrum/Huszár Hajnal

– Az adatfeldolgozás és kiértékelés után elkészülő komplett térinformatikai rendszert a városfejlesztésben, a városüzemeltetésben is használni fogják a helyi szakemberek – mondta a hírportálnak Albert Henrietta, a városfejlesztési osztály beruházási csoportvezetője. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában