Tervindító egyeztetés

2024.07.11. 20:00

Keleti elkerülő épül Pápán

Tervindító, igényfelmérő egyeztetést tartottak a pápai városházán a leendő keleti elkerülő út első szakasza engedélyezési és kiviteli tervének előkészítési munkálatai keretében. Az elkerülő 3,5 kilométer hosszan épülhet meg.

Haraszti Gábor

Közel egy évvel ezelőtt született meg a kormánydöntés a Pápa keleti elkerülő repülőtéri bekötőút körforgalmi csomópontja és a 832-es számú út közötti szakasz fejlesztésének előkészítéséről. A közbeszerzési eljárással kiválasztott tervezőcéggel június végén aláírta a szerződést a beruházó, így megkezdődhetett a munka. Ennek egyik első lépése volt, hogy a minisztérium és a tervezői csoport felvette a kapcsolatot a helyi érintettekkel – írja a Pápai Médiacentrum.

Az elkerülő előkészítő tanulmányát a városházán ismertették
Az elkerülő előkészítő tanulmányát a városházán ismertették
Fotó: Pápai Médiacentrum/Huszár Hajnal

– A projektindító tanácskozás célja az volt, hogy a tervezők megismerjék, az érintetteknek milyen koncepciójuk volt a terület jövőjére vonatkozóan és ezeket milyen keretek között lehet egyeztetni azért, hogy az elkerülő út véglegesített nyomvonala egyik érintett szervezet terveit se húzza át, hanem inkább támogatást nyújtson – mondta el a tanácskozásról Áldozó Tamás.

3,5 kilométer hosszú lesz a keleti elkerülő

Az egyeztetésen még csak a lehetséges nyomvonalakra vonatkozó ötleteket mutatták be a tervezők, a konkrét variációkat a tanácskozáson elhangzottak figyelembevételével alakítják majd ki a szakemberek. Az biztos, hogy a körülbelül 3,5 kilométer hosszú út egyik vége a Vaszari úti körforgalom lesz, és valahol a Nagygyimótra vezető úton lesz a másik végpontja. Emellett a Téglagyári útra vezető bekötést is megtervezik a szakemberek.

A tervezőknek összesen 984 napjuk van az engedélyezési és kiviteli tervek elkészítésére és a további szükséges tervek és engedélyek beszerzésére. Az egyeztetésen Kovács Zoltán országgyűlési képviselő is jelen volt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában