Jól sikerült hétvége

2024.07.17. 21:10

Falunap főzéssel, focival, faültetéssel

Jól sikerült az elmúlt hétvége Csajágon. Falunap zajlott szombaton, melyen délelőtt a főzésé és a gyermekeké volt, míg a délután a focié, a kulturális műsoroké, az este pedig a sztárfellépőké.

Benkő Péter

A hőség ellenére is érdemes volt megrendezni a falunap programjait, hiszen már a főzőversenyen finomabbnál finomabb ételek készültek. A zsűri értékelése alapján az első helyezett a Hasban jók csapata lett. A Big Family és a Küngösi Sportegyesület által alapított vándorkupát így a Balaton Lovagjai csapata adta át a nyertesnek. A különdíjat a Big Family kapta.

Főzőversennyel indult a falunap Csajágon
Főzőversennyel indult a falunap Csajágon
Fotó: önkormányzat

Bár a házigazdák most kikaptak, mégis kiváló hangulatban telt a falunap

– Itt köszönöm meg a zsűri tagjainak, Pauer Péternek és Németh Csabának a munkáját – mondja el lapunknak Verebélyi Zoltán polgármester, aki beszámol a délutáni programokról is. A Csajág–Kolon gyermekfoci-mérkőzéssel indultak az ebéd utáni események, idén a szlovákiai testvértelepülésünk győzelmével végződött a mérkőzés, nekik ezúton is gratulálok. A program iskolásaink néptánccsoportjának fellépésével folytatódott, őket a Hagyományőrző Népdalkör és Citera Együttes, majd a Kéknefelejcs Néptánccsoport követte. Első sztárfellépőnk az Irigy Hónaljmirigy volt, akik fergeteges előadással szórakoztatták a közönséget. Őket követte a Dance Action. Róluk tudni kell, hogy pár évvel ezelőtt világbajnokságot nyertek kategóriájukban. A látványos előadás után köszöntöttük Szolga Balázsnét, a falu orvosi asszisztensét nyugdíjba vonulása alkalmából – tudtuk meg a polgármestertől.

Gyerekfociban a helybeliek a szlovákiai Kolon testvértelepülés fiataljaival mérkőztek
Gyerekfociban a helybeliek a szlovákiai Kolon testvértelepülés fiataljaival mérkőztek
Fotó: önkormányzat

A tombolasorsolás után igazi sztárfellépők jöttek, elsőként a Groovehouse, utánuk az A'la Carte Showband szórakoztatta a közönséget. Az este pedig utcabállal zárult Német Csaba DJ közreműködésével. 

Az esti buli, a zene természetesen nem maradt el
Az esti buli, a zene természetesen nem maradt el
Fotó: önkormányzat

– A résztvevők, a fellépők és a segítő közreműködők nélkül nem jött volna létre ez a jól sikerült nap, és azt is kiemelem, hogy idén is folytattuk a tizennégy éve megkezdett faültetést, amit mindig az előző évben született gyermekek tiszteletére rendezünk. Egy kis ünnepség keretében avattuk fel a fácskákat, idén hatot ültethettünk el. A kisgyermekeknek és családjaiknak jó egészséget kívánok – tette hozzá Verebélyi Zoltán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában