A vidék minősége

2024.07.25. 20:00

Éltető völgy a Művészetek völgyében tizennegyedszer

Tizennegyedik alkalommal nyitotta meg kapuit az Éltető völgy Kapolcson, a Művészetek völgyében. Az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület tagjai immár hagyományosan a Csigaház udvarán fogadják a látogatókat.

Szijártó János

A kapolcsi Jókai utca 6. szám alatt található Éltető völgyben kézműves termékek és finomságok között válogathatnak az érdeklődők. Ráadásul A Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék védjeggyel rendelkező termelőkön és szolgáltatókon keresztül bárki megismerheti a Balaton-felvidék helyi jellegzetességeit, kincseit és értékeit. 

Az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület idén is sok érdekességgel, programmal várta az érdeklődőket a Művészetek völgyében. A képen az önkéntes segítőkkel kiegészült stáb látható
Az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület idén is sok érdekességgel, programmal várta az érdeklődőket a Művészetek völgyében. A képen az önkéntes segítőkkel kiegészült stáb látható
Fotó: Szijártó János/Napló

Amint azt Orbánné Polgár Zsanett udvargazda kérdésünkre elmondta, a Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék védjegyesek termékeinek és szolgáltatásainak színes kavalkádjában őstermelők, kistermelők, kézművesek kínálják portékáikat. Több más mellett sajt, tökmagolaj, kerámia, friss gyümölcs, méz, bor, kozmetikum szerepel a kínálatban. Van az udvarban fafaragó, és minden délután kézműves-foglalkozás várja a jelentkezőket A Vidék Minősége védjeggyel rendelkező kézművesek, alkotók közreműködésével. Volt már kavicsfestés, agyagozás, és fürdőgolyót is készíthettek a résztvevők.

A Csigaház udvarán minden délután kézműves foglalkozás várja az érdeklődőket
A Csigaház udvarán minden délután kézműves-foglalkozás várja az érdeklődőket
Fotó: Szijártó János / Napló

Az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület  áprilisi közgyűlésén Kovács Szilvia személyében új munkaszervezet-vezetőt választottak, aki július elsejétől tölti be munkakörét, így a Művészetek völgyében már vele is találkozhattak a Csigaház udvarának vendégei. Mint elmondta, korábban állandó látogató volt a Művészetek völgyében, s ilyenkor mindig betért az Éltető völgy udvarába, amit most más nézőpontból ismerhetett meg. Mint kifejtette, az udvarban a népi játékok és a táncház meglepően nagy érdeklődésre tartott számot, s szervezőként öröm volt látni a látogatók felhőtlen szórakozását, a sok boldog arcot.

Tizennegyedik alkalommal nyitotta meg kapuit az Éltető Völgy Kapolcson, a Művészetek völgyében
Tizennegyedik alkalommal nyitotta meg kapuit az Éltető völgy Kapolcson, a Művészetek völgyében
Fotó: Szijártó János / Napló

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában