Diplomaosztó a Pannon Egyetemen

2024.07.01. 17:30

Boldogságunk kulcsa felismerni a ránk váró értékeket (képgaléria)

A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának végzős hallgatói vették át diplomájukat július elsején. Az eseményen mások mellett jelen volt az intézmény újonnan kinevezett rektora, Abonyi János, Fehérvölgyi Beáta docens, a kar dékánja, az egyetem tudományos munkatársai, társkarok dékánjai, dékánhelyettesei, partnerintézmények képviselői, a végzős hallgatók és hozzátartozóik.

Benkő Péter

Abonyi János rektor adta át az okleveleket a hétfői eseményen. Fehérvölgyi Beáta docens, a Gazdaságtudományi Kar dékánja úgy fogalmazott: olyan egyetemről álmodnak, ami képes a XXI. század viharaiban hajózni

Fotó: Nagy Lajos

Valamennyi megjelentet Fehérvölgyi Beáta köszöntötte, majd Abonyi János mondott ünnepi beszédet. A végzősökhöz szólva elmondta, komoly, méltán kiérdemelt értéket kapnak most kézhez. 

– Felmerül az az alapvető közgazdasági kérdés, mit nevezünk értéknek, ki állítja azt elő. Klasszikus értelemben annak van értéke, ami eladható, kívánom, diplomavárományosaink mihamarabb tapasztalják meg, a megszerzett tudás elsőrangú használati érték, leendő munkájukat kiemelkedő jövedelemmel, elismeréssel díjazzák. Válságokkal terhelt világunkban a jövő egyre kevésbé kiszámítható, de a gazdaságtudomány eszközeinek bölcs alkalmazásával jó irányba alakítható – mondta el, hozzátéve, közgazdászok szerint halaszthatatlan egy olyan gazdaság kialakítása, mely a valódi társadalmi értékek előteremtését segítő tevékenységeket, magatartásformákat jutalmaz. 
Felhívta a figyelmet, a kar idén ünnepli alapításának húszéves évfordulóját, s a világ egyik legjobb közgazdasági és menedzsmentiskolájának nevezte a Pannon Egyetemet, melynek értékei a kezdeményezőképesség, a támogató attitűd, a kiválóság, a sokszínűség, az együttműködés, a szakmaiság, a környezeti, gazdasági és társadalmi fenntarthatóság, valamint annak tudatosítása, hogy a csapatmunka eredményessége a tagok önálló tevékenységének összessége. 

Boldogságunk kulcsa, hogy felismerjük azokat az értékeket, amelyek ránk várnak 

– zárta gondolatait a rektor.

Fehérvölgyi Beáta búcsúztató beszédében terveikről szólva elmondta, olyan egyetemről, karról álmodnak, ami képes a XXI. század viharaiban hajózni. 

– Nem csak kimerészkedni kívánunk a nemzetközi vizekre, hanem a nemzetközi sztenderdek szerint elismert, jól hasznosítható tudást átadni. Nem végállomás ez friss végzőseinknek, számukra most jön a java, mindenkinek a feladata eredményesebbé tenni a céget, ahol dolgozik, és nemzetünket. Mert a diploma nem csupán papír, mögötte sok tudás, gondolkodási, változtatási képesség áll. Ha hibáznak, fogadják el, ne fussanak el a lehetőségek elől, járjanak nyitott szemmel, ne féljenek a munkába fektetett időtől, energiától. Kívánom végzőseinknek, mindig találjanak érző szívet, kinyújtott kezet, jó mestert, jó tanítványokat – fogalmazott a dékán.

Gyenes Ákost, az egyetem idegenforgalmi közgazdász szakán végzett öregdiákját, ma sikeres cégvezetőt meghívták a diplomaátadóra, ő útravaló tanácsokat adott a végzős hallgatóknak. – Legyenek nyitottak a világra, tanuljanak másoktól. Merjenek kockáztatni, nyissanak a mesterséges intelligencia irányába. S ha majd évtizedek múlva az egyetem visszahívja őket óraadónak, gondoljanak arra, visszaadhatnak valamit az alma maternek, ahonnan indultak – mondta.

Az eseményen a dékán és a rektor átadták a kar által alapított díjakat. Pro Facultate kitüntetésben részesítették Horváth Ádámot, Harsányi János-díjban Gyurácz-Németh Petra docenst. Kiváló Oktató díjat kapott Töreki Stefánia Matild. A Leginnovatívabb Kurzus elismerő oklevelet Kovács Zoltán, a kar alapító dékánja és Éles Barna mesteroktató vehették át. Dékáni dicséret elismerő oklevélben részesítették Szabó Renátát és Sárváriné Dezső Editet. Majd a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Simon Attila adta át a kamara díját Antal Bianka Csillának. Végül a Sport és tanulás program ösztöndíjas hallgatóit díjazta a rektor és a dékán.

Az eseményen elkészült az időkapszula-fotó, levetítették a GTK 20 kisfilmet, mely a karról szól, majd Ladányiné Cz. Nagy Zsófia és Ladányi Péter Louis Armstrong egy örökzöld slágerét, illetve Eric Clapton Change the World című számát adták elő.

Az ünnepélyes rendezvény a közel kétszáz hallgató okleveleinek átadásával zárult.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában