Véget ért a 2023/24-es tanév

2024.06.27. 11:00

Tanévzáró után sem pihennek a veszprémi Deák-iskolában

A tanévet lezártuk. Egy héttel ezelőtt került sor a nyolcadikosok ünnepélyes búcsúztatására, a ballagásra, kedden késő délután pedig a tanév ünnepélyes lezárására, ahol a diákjaink, több mint 620-an kapták meg az év végi bizonyítványt és abban az éves értékelést, erről beszélt lapunknak Horváth Szilárd, a veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola igazgatója.

Juhász-Léhi István

– A tanulók számára viszont ténylegesen befejeződött a 2023/24-es tanév kedden este a Deákban, ám a pedagóguskollégák számára még nem. Ők július 3-tól mennek majd szabadságra, ami azt jelenti, hogy addig még dolgoznak. Rájuk még szerdán is értekezlet várt két aktuális témakörrel.

A veszprémi Deák-iskola igazgatója, Horváth Szilárd és kollégái a tanévzáró után néhány nappal, július 3-tól mennek pihenni Fotó: Juhász-Léhi István/Napló

– Az egyik a teljesítményértékelési rendszer bevezetése, annak a sajátosságai, a ránk váró ezzel kapcsolatos tennivalók és feladatok – sorolta Horváth Szilárd intézményvezető. – A másik pedig az intézményi ellenőrzés, és az intézkedési terv ezzel összefüggő megismertetése a kollégákkal. A következő napokban elkészítjük a teremrendet, a szakmai munkaközösségek megbeszéléseket folytatnak, egyeztetnek már a következő tanév előkészítésével kapcsolatos feladatokról – mondta az igazgató. 

Milyen felújítások várnak az épületre, kérdeztük. Megtudtuk, a közelmúltban komoly előrelépés és öröm volt az iskola életében a nyílászárók és a tetőszigetelés felújítása. A vezetés reményei szerint a még hiányzó részek is megújulnak majd a jövőben. Azonban a nyári szünetben is biztosan érkeznek szakemberek az iskolába.

– Jó néhány teremre vár tisztasági festés, amit saját karbantartóink fognak majd elvégezni. Aztán néhány tanteremben a táblák vonalazása, ami vár ránk, első és harmadik évfolyamokon elsősorban. Az egyik tanteremben pedig a padlózat cseréjére is sort fogunk keríteni – mondta Horváth Szilárd. – Ez nagy fejlesztés abban a teremben, de olyan kisebb javításokra is sor kerül majd, amire év közben nem volt mód és lehetőség. Reményeink szerint a nyílászárók cseréjének utolsó fázisaként az árnyékolástechnika is megújul ezekben a tantermekben, és így az új tanévben már tényleg egy teljesen megújult környezet várja vissza a gyerekeket – tette hozzá az igazgató. 

Arról, hogy mit lehet tudni a következő tanévről, a veszprémi Deák-iskola első embere úgy nyilatkozott, a legfontosabb, hogy a nyolcadikos végzős tanulóik sikeresek voltak. Mindenkinek megvan az a középiskola, ahol a tanulmányait folytatni fogja, eredményesek voltak a központi felvételin a gyerekek. 

– Izgalommal várjuk majd természetesen szeptember legelején, augusztus legvégén, a tanévnyitó ünnepén a leendő elsős diákjainkat, hiszen 73 kis elsős kezdi majd meg három osztályban a tanulmányait szeptembertől itt, a Deák-iskolában – fogalmazott. – A már említett teljesítményértékelési rendszer nyilván különböző feladatokat jelent mindannyiunk számára, ami egy szakmai kihívás a következő tanévre. Az első értékelést ennek kapcsán 2025. június 30-ig kell majd elvégezni – jegyezte meg.

Az igazgató kijelentette, az idei tanévhez hasonló, hagyományos, nyugodt tanévet szeretnének jövőre is kollégáival, a Deák-iskola közösségével, hiszen szerencsére nem történt benne olyan váratlan esemény, ami hirtelen nagy beavatkozást igényelt volna. – Ennek örültünk, és reméljük, hogy ez a következő tanévben is ugyanígy lesz – mondta Horváth Szilárd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában