Ezüstmisén ünnepeltek

2024.06.27. 09:00

Huszonöt éve szolgálatban

Takáts István általános helynök atya pappá szentelésének huszonötödik évfordulóját ünnepli, s ebből az alkalomból ezüstmisén ünnepelt együtt a Veszprémi Érsekség dolgozóival.

Veol.hu

A szentmise előtt Udvardy György érsek atya köszöntötte az ünnepeltet és a megjelenteket, tájékoztatott az érsekség. Udvardy György elmondta, hogy a pap szolgálata nemcsak a hitben való növekedést, hanem másféle hitbéli magatartást is jelent. Isten és a felszentelt pap között egy különleges, bensőséges kapcsolat alakul ki, amely az idő múlásával egyre mélyebb és gazdagabb.

Fotó: érsekség

Takáts István atya azt hangsúlyozta, az évfordulóhoz elérve tudatosabban és hatványozottan hálás, hiszen sokak segítése, hite, bátorítása és biztatása, valamint Isten bizalma is kellett ahhoz, hogy elérjen ehhez a különleges jubileumhoz. A szentmise homíliájában pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy igyekezzünk mindig, minden körülmények között Isten tekintete előtt élni. Hiszen Isten tekintete felemel, felszabadít és újjáteremt. Kiemelte, ne az anyagi javak, a pozícióhalmozás vagy más külső értékek mentén éljük az életünket. Maradjunk az isteni tekintet előtt és a szeretet határozza meg tetteinket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában