Előtérben a gyerekek

2024.06.27. 07:00

Főegyházmegyei Te Deum Veszprémben (képgaléria)

Hálát adni gyűltek össze a 2023-2024-es tanévért a veszprémi Árpád-házi Szent Margit-templomba az intézmények vezetői és munkatársai mellett a Padányi Katolikus Iskola növendékei.

Veol.hu

Udvardy György veszprémi érsek prédikációjában hálát adott az elmúlt tanévért és az egyház közösségének elkötelezett munkájáért, tájékoztatott az érsekség. Ferenc pápa szavait idézve hangsúlyozta, hogy az egyháznak be kell vonódnia az emberek életébe, gyümölcsöt kell hoznia és ünnepelnie kell. 

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A főpásztor kiemelte a pedagógusok, hitoktatók és lelkipásztorok szolgálatának fontosságát, és megköszönte Isten gondviselését, amely erőt adott nekik a munkájukhoz. Érsek atya homíliájában kitért arra is, hogy az egyház jelenléte nélkül a társadalom reménytelenebb lenne. Felhívta a figyelmet a jövőbeni kihívásokra és arra, hogy továbbra is bizalommal tekintsenek a jövőbe, együttműködve Isten gondviselésével. Az érsek végül áldást kért mindenkire, a nyári programokhoz, a pihenéshez, és hálát adott az elmúlt tanévért és a közösség munkájáért.

A szentmise zárása előtt Dékány Árpád Sixtus atya beszédében a gyerekeket helyezte előtérbe, hangsúlyozva, hogy ők a legfontosabbak az egyház és az oktatás jövőjében. Megköszönte Udvardy György érsek atya támogatását és vezetését, kiemelve, hogy mindannyian közösen dolgoznak az egyház missziójában. Elismerését fejezte ki a katekétáknak, különösen azoknak, akik állami iskolákban tanítanak, ahol nehezebb dolguk van. Külön köszönetet mondott Teréz és Erzsébet nővéreknek a feszültségoldó és hasznos jelenlétükért, valamint a munkatársainak, akik adminisztrációs és egyéb háttérmunkákban segítették. 

Sixtus atya egy élményét is megosztotta, amikor egy évzárón megkérdezte a gyerekeket, hogy ki szeretne még iskolába járni, és meglepetésére sokan jelezték, hogy ők szívesen mennének. Ebből az elszántságból erőt merítve kívánt mindenkinek áldott pihenést a nyárra és lelkesedést az új tanév kezdetéhez.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában