Nyugdíjasmajális Pápán

2024.06.02. 18:00

Élő zene, közös ebéd és jó hangulat várta a szépkorúakat (képgaléria)

Több mint háromszázan vettek részt a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének majálisán. A Malom-tónál tartott rendezvényen a szépkorúakat élő zene, közös ebéd és jó hangulat várta.

Haraszti Gábor

Hosszú évekre visszatekintő hagyomány már a nyugdíjasmajális, melyre Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Áldozó Tamás polgármester, Unger Tamás alpolgármester és Szabadkai Verita, Vaitsuk Mária, Bakos László önkormányzati képviselők is meghívást kaptak. A térség országgyűlési képviselője a több száz fős egyesületet méltatta, és mindenkinek jó szórakozást kívánt délutánra.

Több mint háromszáz nyugdíjas majálisozott Pápán
Fotó: Haraszti Gábor/Napló

– Rengeteg támogatást kapunk a pápai szépkorúaktól – mondta Áldozó Tamás, a polgármester szerint szüksége van a városnak az ilyen és ehhez hasonló közösségekre. – Vannak a város előtt kisebb és nagyobb kihívások. Előfordul, hogy arra van szükség, hogy a pápai idősebb és fiatalabb polgárok saját erejükből álljanak oda egy-egy ügy mellé. Akárhányszor ilyen önkéntes munka felmerült, azt tapasztaltam, hogy önökre, az önök egyesületére számítani lehetett. Azt kívánom, hogy a pápai és a határon túli ügyek iránti elköteleződésüket, hozzáállásukat őrizzék meg és a jövőben is érezzék magukénak, ezáltal a város is jobb hely marad és lesz – fogalmazott a városvezető.

Baán Éva, az egyesület elnöke szerint is fontosak az ilyen közösségi események, hiszen olyanok is tudnak találkozni, akik az év során nem.

– Büszke vagyok tagjainkra, a széles körben végzett önkéntes munkájukra, melyet a legkülönbözőbb alkalmakkor lelkiismeretesen látnak el. Tizenöt évvel ezelőtt, amikor megválasztottak elnöknek, szolgálatra szerződtem az egyesületért, a szépkorúakért. Ez a szociális háló olyan biztonságot jelent nyugdíjasainknak, melyet máshol talán soha nem érezhetnek meg – mondta a nyugdíjasok vezetője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában