Verseny

2024.05.01. 09:00

Holtverseny alakult ki a Szabó Szabolcs Természettudományos Vándorkupán Veszprémben

Az elmúlt hétvégén a veszprémi Kossuth-iskola adott otthont a Szabó Szabolcs Természettudományos Vándorkupának, ahol nem mindennapi eset történt.

Juhász-Léhi István

Holtzer Péter szerint ilyen még nem volt a Szabó Szabolcs Természettudományos Vándorkupa eddigi történetében Fotó: Nagy Lajos

Holtzer Péter, a Természettudományos Oktatásért Szabó Szabolcs Emlékére Közhasznú Alapítvány elnökétől a Veol megtudta, a sokfordulós megmérettetést követően holtverseny alakult ki az élen, ugyanis a balatonlellei Karádi általános iskola, illetve a siófoki Vak Bottyán János általános iskola csapata egyforma pontszámmal zárt.

– Ilyen még nem volt a Szabó Szabolcs Természettudományos Vándorkupa eddigi történetében. Végül úgy döntöttünk, hogy nem rendezünk ,,szétlövést", hanem a két csapat megosztott első díjat kap, és elnyerik a tanulmányi kirándulás fődíjat – nyilatkozta Holtzer Péter.

Kiderült az is, hogy a tervek szerint – ha lehetőség lesz rá – a két csapat együtt rendezi meg a 2024–25-ös tanévre kiírandó vándorkupa döntőjét egy év múlva a két Balaton-parti, egymástól csaknem 40 kilométerre található iskolában.

– Izgalmas lesz, sosem próbáltunk még ilyet! – tette hozzá az elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában