Szoros csatában a tűzoltók

2024.03.22. 17:30

Veszprém bizonyult a legjobbnak műszaki mentésben!

Tűzoltók mérték össze egymással műszaki mentési szaktudásukat a napokban Veszprémben. A vármegyei műszaki mentő verseny a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok csapatai között zajlott. Szoros csatában a veszprémi tűzoltók nyertek.

Veol.hu

Az első helyezést elért veszprémi csapat képviselheti Veszprém vármegyét a IV. országos műszakimentő-versenyen Tolna vármegyében, áprilisban

Fotó: Katasztrófavédelem/Csondor Henrietta tűzoltó főhadnagy

Igazi tűzoltós megméretésen vettek részt a vármegye hivatásos tűzoltó-parancsnokságai a hagyományos vármegyei műszakimentő-versenyen. A versenyfeladat egy közúti balesetnél történő szakszerű és gyors beavatkozás volt. A feladat részeként a gépjárműbe szorult sérült személy kimentését az előírásoknak megfelelően kellett elvégezni. A sérülteket imitáló személyeket az idei évben is a Magyar Vöröskereszt biztosította. Az értékelőbizottság tagjaként a katasztrófavédelem szakemberei mellett a mentőszolgálat munkatársa is figyelemmel kísérte a beavatkozó állomány tevékenységét.

A feladat részeként a gépjárműbe szorult sérült személy kimentését az előírásoknak megfelelően kellett elvégezni
Fotó: Katasztrófavédelem/Csondor Henrietta tűzoltó főhadnagy 

A megnyitón Csillag István tűzoltó ezredes, vármegyei igazgató a sportszerű versenyzés mellett a szabályok és a munkavédelmi előírások betartására hívta fel a figyelmet, majd sok sikert felkiáltással indította el az erőpróbát. A csapatok a sorrend sorsolását követően ugyanazokkal a rendelkezésre álló eszközökkel és szakfelszerelésekkel hajtották végre a versenyfeladatot, amit a zsűri szigorú szempontok szerinti gyors értékelése követett, majd összesítették a csapatok eredményeit, és felállították a végső sorrendet. Az eredményhirdetésen az igazgató megköszönte a csapatok részvételét, és a szabályoknak megfelelő feladatellátásukat. Gratulált a helyezetteknek és biztatta a további résztvevőket arra, hogy a jövő évi versenyre való felkészülésbe az idei hibák értékelését követően, azokat kijavítva vágjanak bele.

Eredmények:

  1. helyezett: Veszprémi Hivatásos Tűzoltó-parancsokság
  2. helyezett: Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsokság
  3. helyezett: Balatonfűzfői Hivatásos Tűzoltó-parancsokság

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában