Adomány a veszprémi mentőknek

2023.12.29. 09:34

A világ leghíresebb csodái egy jótékony magyar célt támogattak

Sarki fény a sivatag mellett? – magyar rekord jótékony célra címmel adtunk hírt még a nyár legvégén arról a 42 ezer darabból álló puzzle-ról, melyet nyolcvanan raktak ki.

Benkő Péter

Czimmernann Balázs és Szöllőskei Krisztián, az akció koordinátora az átvevő szervezettől az ügyeletes dolgozókkal az adomány átadásakor

Fotó: Mentőállomás, Veszprém

A végeredmény egy 158 centiméter magas, közel nyolc méter hosszú puzzle-csoda lett, amin szorgos kezek pont egy héten át dolgoztak, napi hatezer kockát rakva a helyére. Az ötletgazda-kezdeményező, Czimmermann Balázs akkor elmondta, a világ csodáit ábrázoló óriási kép összerakásán túl más céljuk is lesz a magyar rekorddal. A mega-puzzle-t ugyanis kész állapotában leragasztották, bekeretezték, és egy kamion hozta el Budapestről Márkóra, majd árverésre bocsátották.

Az ebből befolyó összeget teljes egészében jótékony célra, a mentők számára kívánták felajánlani. A licit nemrég sikeresen lezajlott, az alkotást egy helyi cég ügyvezetője nyerte el, aki, miután megtudta, hogy a teljes összeg jótékony célokra kerül, az ajánlata kétmillió forint volt. Az összeget a kezdeményező átvette, aki aztán személyesen kereste fel a veszprémi mentőállomást, ahol beszélt az illetékesekkel. – Nagyon meglepte őket a puzzle sikere, és természetesen az adomány is, gratuláltak a kezdeményezéshez. A vezetőség és a dolgozók közösen úgy döntöttek, az átadott összegből két ülőgarnitúrát cserélnek le a pihenőhelyen, melyek megértek már erre. A szállításban is kaptak segítséget egy másik veszprémi cégtől, így gyorsan és gördülékenyen lezajlott minden – tájékoztatta lapunkat Czimmermann Balázs. 

Kulturált körülmények között, új bútorokon pihenhetnek a mentőállomás dolgozói
Fotó: Mentőállomás, Veszprém

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában