Összefogás

2023.11.20. 18:01

Szívbeteg kislányért futottunk Felsőörsön

Lóki Emma, a szívbeteg négy és fél éves felsőörsi kislányért szerveztek jótékonysági futáson vettünk részt, amit több kategóriában rendezett meg az Együtt Felsőörsért Egyesület (EFE), a veszprémi Sportolj Velünk Sportegyesület (SVSE) és a helyi önkormányzat a községben az elmúlt hétvégén.

Kovács Erika

Forrás: Önkormányzat/ Lipovszky-Drescher Mária

– A családdal vagyunk, egy emberként állunk melléjük, segítünk, amiben szükséges – így érvelt a sportesemény mellett Szabó Balázs polgármester, aki a leghosszabb távon csatlakozott a résztvevőkhöz. Kulics Márta alpolgármester ötletgazda, az augusztusban megalakult EFE tagja és Pásztorné Simon Annamária, az EFE elnöke, az egyik főszervező azt mondta, ez az első rendezvényük, ráadásul jótékony célt szolgál, amelyre nagyon büszkék, és a futás segíti a közösségépítést is. Felsőörsön még soha nem volt futóverseny, mely az alpolgármester reményei szerint hagyományteremtő program lesz. 

Forrás: Önkormányzat/ Lipovszky-Drescher Mária

Tóthné Stupián Anikó, az SVSE elnöke, edző, közép- és hosszútávfutó, akadályfutó méltatta az eseményt. Utalt rá, több felsőörsi gyermek is jár hozzájuk edzésekre, ezért sem volt kérdés, hogy azonnal a kezdeményezés mellé álljanak. 

Fotó: Kovács Erika

Lóki Roland, Emma édesapja kisfiával, a nyolc és fél éves Gergővel érkezett a futásra. Felidézte, kislányánál egy vírus miatt szívgyulladás alakult ki, és emiatt a gyermek hónapok óta édesanyjával együtt Budapesten, a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetben tartózkodik, ahol ápolják, gyógyítják. A fiatalember aláhúzta, hétvégén váltják egymást a feleségével, hogy az anya is együtt lehessen a kisfiúval, az apa pedig a kislánnyal. 

– Nem egyszerű a mostani élethelyzetünk, de bízunk a legjobbakban, a gyógyulásban – fogalmazott Lóki Roland. Hozzátette, mindig is közel állt hozzá a futás, korábban aktívan sportolt, futott, focizott. A cégnél, ahol dolgozik, korábban többször szervezett már hasonló sportos programokat. Méltatta a példátlan összefogást a kislányáért, majd kiemelte, nagyon hálás minden szervezőnek. – A sors fintora, hogy a közeli rokonom Tóthné Stupián Anikóval edzett annak idején – fogalmazott, majd izgalommal állt rajthoz Szabó Balázs polgármesterrel, valamint kollégáival, Dohány Attilával és Szabados Csabával, akikkel együtt lefutotta a leghosszabb távot, a 4300 métert. Valamennyi futamot különböző távban, a község utcáin, gyakran emelkedőkön jelölték ki. 

Fotó: Kovács Erika

A bemelegítés után rajthoz álltak az óvodások, az alsó és felső tagozatosok, de lehetett gyalogolni is. A Délbakonyi Vadásztársaság szarvashúst ajánlott fel, amelyből finom pörköltet főzött ebédre Kelemen Zoltán, az SVSE edzője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában