Pedagógus

2023.11.11. 11:00

Bóka István polgármester: „Magyarország jövője az oktatáson múlik”

Arany, gyémánt, vas, rubin és gránit okleveleket vehettek át Bóka István polgármestertől a balatonfüredi nyugdíjas pedagógusok a tiszteletükre rendezett ünnepségen a balatonfüredi polgármesteri hivatalban, csütörtökön.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

Az ünnepeltek, így Kováts Lászlóné Hári Zsuzsanna, Farkas Károlyné, Horváth Zoltánné Vidám Katalin, Felföldi Dezső, Köntösné Farkas Ágnes Éva, Láng Gáspár, Benke Györgyné Amler Brigitta, Peuserné Kis-Szölgyémy Gabriella pedagógus emlékdiplomát vehetett át Bóka István polgármestertől. A diákok sikere, dicsősége, a pedagógusok sikere és dicsősége fogalmazott Bóka István polgármester. Hozzátette, a pedagógus minden időben oktat, nevel, motivál és inspirál, a kor színvonalán korszerű tudást ad a gyerekeknek, embert nevel belőlük. Utóbbi feladat egyre inkább rá hárul, mert egyre több szülő neveli egyedül gyermekét, illetve gyermekeit. Az nagyon fontos az életben, hogy ezt a korszerű tudást milyen módon lehet megszerezni, illetve átadni. Ez nem könnyű feladat, ezért is fontos a korábbi, a leendő és a mostani pedagógusok megbecsülése. 

Fotó: Kovács Erika 

–Magyarország jövője az oktatáson múlik. Balatonfüred sem lenne ennyire eredményes, ha a pedagógusok nem azt a munkát végzik el, amit most ünnepelhetünk, ami elismerést érdemel – hangsúlyozta a polgármester. Bóka István saját példáján keresztül is jelezte, mennyi mindent köszönhetett a pedagógusoknak, majd azt kívánta, hogy a mostani ünnepeltek legyenek példaképek napjaink pedagógusai előtt, és inspirálják őket arra, hogy érdemes erre a pályára menni, emberpalántákat formálni. A polgármester külön szólt a nehézségekről, melyek a pedagógusokat is érintették, mint például a koronavírus-járvány, a szomszédban dúló háború, de az említett nehéz körülmények között is kitartanak, és kiváló munkát végeznek. 

Fotó: Kovács Erika 

Az ünnepségen szép műsort adtak az óvodások, egy általános iskolai diák és a helyi zeneiskola növendékei. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában