Konferencia

2023.10.30. 17:38

Fókuszba kerülnek az intelligens tájak Veszprémben

November 9-11. között az ActiCity ad majd otthont az Intelligens Tájak Konferenciának.

Veol.hu

Az Intelligens Tájak Konferencia témája a régiófejlesztés, középpontban az egyik legkülönlegesebb adottságokkal rendelkező kultúrtájjal, a Balaton-felvidékkel. Szervezői, a KÉK - Kortárs Építészeti Központ munkatársai és az együttműködő PAD Alapítvány szakemberei helyi, hazai és nemzetközi példákon keresztül tárják fel a táj, a gazdaság és a kultúra összefüggéseit, kölcsönhatásait és módszereit, és ezek szerepét a Balaton-régió fejlődésében és jövőképében. A konferencia a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program egyik szakmai záróeseménye.

A Kortárs Építészeti Központ Alapítvány közölte az MTI-vel, hogy céljuk bemutatni a kultúrtájat fenntartható módon alakító sikeres kezdeményezéseket, megszólaltassák a térség ökológiai és társadalmi folyamatait ismerő kutatóit és gazdasági szakembereit és a régió jövőjéről folyó párbeszédbe bevonják a változást lehetővé tevő helyi szereplőket.

A konferencia külföldi és a hazai előadói példaértékű, alkalmazható megoldásokat mutatnak be négy területről, melyek a fenntartható gazdaságiökoszisztéma-építés, a hétköznapi kultúra és életmódok, az adaptív tájmenedzsment, és a dinamikus örökség. A konferencián nemzetközi, regionális és hazai kezdeményezések tudáscseréjére, értékes szakmai kapcsolatok építésére és a résztvevők közvetlenebb párbeszédére és aktív közreműködésre is lehetőség nyílik.

A konferencia nyelve magyar és angol és a régióban élők és a diákok kedvezményes jeggyel látogathatják. Mint azt az EKF honlapján olvasható, november 9-11 között rendezik majd meg a szakmai találkozót, amelyen előadások, kerekasztal beszélgetések, workshopok, viták, interaktív foglalkozások és kulturális programok járnak majd körbe olyan központi témákat, mint hogy milyen alkalmazható megoldásokat tekinthetünk példaértékűnek ebben a térségben, hogy kialakulhat-e közös célrendszer a térségi szereplők egyetértésében és milyen lépéseket lehet tenni ezek elérésében, vagy hogy hogyan tudnak eredményesen, egymás tevékenységét támogatva működni a térségfejlesztésben részt vevő helyi közösségek (döntéshozók, állami és szakmai szereplők, vállalkozások, aktív közösségek).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában