Buszsimogatás

2023.09.16. 20:00

Leendő buszsofőrök – találtattak!

Buszsimogatás a Haszkovó fordulóban címmel rendezett nyílt délutánt a vármegyeszékhely helyi járati közlekedésének és közbringarendszerének szolgáltatója, a V-Busz szeptember 16-án. Elsősorban persze a gyerekeket és szüleiket várták, akik kívül-belül megtekinthettek két dízel és egy elektromos autóbuszt.

Benkő Péter

Nagy sikerrel tartották meg az első buszsimogatót

Fotó: Benkő Péter

A délután folyamán sorra érkeztek anyukákkal-apukákkal a fiúk, de még a lányok is, akik nagy örömmel ültek be a sofőrülésbe, és alaposan szemügyre vették a hatalmas motort, tankoltak elektromos autóbuszt. A szolgáltató érdeklődésüket hasznos emléktárgyakkal honorálta.

Lapunknak Tujder Zoltánné forgalmi vezető nyilatkozott a helyszínen, aki elmondta, a Mobilitási héthez kapcsolódik a rendezvény, célja elősegíteni az utasszám növelését, azt, hogy közelebb kerüljenek az utazókhoz, akik ezáltal jobban megismerik az autóbuszok működését. Nem titkolt szándékuk az is, hogy a leendő sofőr- és szerelőkollégák megismerjék a szakma szépségeit, mert vannak.

V-Busz kulisszatitkok. Elvarázsolták a gyermeket
Fotó: Benkő Péter

Megtudtuk, a szolgáltató igyekszik vonzóvá tenni ezt a jelenleg hiányszakmát, rendszeres képzéseket tartanak, megbecsülést nyújtanak kollégáiknak megfelelő juttatásokkal, vonzó körülményekkel. Jelenlegi munkatársaik érzik ezt a megbecsülést, szeretnek az új buszokkal dolgozni, az öt elektromos jármű kimondottan népszerű, motiválja a fiatal kollégákat.

– Egy adott kocsi általában azonos fordát visz ugyanazokkal a vezetőkkel, de rendelkezünk tartalék járművekkel is tervezett karbantartások, esetleges meghibásodások esetére. A V-Bike pedig a cég másik üzletága, elektromos kerékpárjaink környezetbarát közlekedési eszközök, s úgy érezzük, van irántuk igény a városban – mondta el Tujder Zoltánné.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában