Gazdag program

2023.09.30. 07:00

A szüret volt a fókuszban a pápai Huszár óvoda projekthetén

A Pápai Városi Óvodák Huszár lakótelepi Tagóvodájába járó gyermekeknek szüreti projekthetet tartottak. A hét folyamán a picik megismerkedtek a bor ünnepéhez kapcsolódó eszközökkel, majd szüleikkel a közös délután során több ügyességi feladatot is kipróbálhattak.

Haraszti Gábor

Nyolc helyszín várta a szüreti mulatságra érkezőket Fotó: Haraszti Gábor

Nyolc helyszín várta a gyerekeket és hozzátartozóikat, volt például talicskaszlalom, burgonyaásás, célba dobás, sőt a családok az erre az alkalomra készített fényképfalnál fotókat is készíthettek. Cserné Kerekes Krisztina óvónő elmondta, a projekthét gazdag programot kínált a gyerekeknek, a tornateremben a szüreti eszközöket állították ki, olyan szerkezeteket, amikkel az apróságok talán korábban soha nem találkoztak.

Fotó: Haraszti Gábor

Bábok segítségével megjelenítettük a szüreti mulatozást, majd gyümölcsökből és zöldségekből különböző figurákat készítettünk, ezt kóstolással kötöttük egybe. A családi napnak már régi hagyománya van nálunk, ilyenkor egyszerre hívjuk a régi és új szülőket, a gyerekek nagyon örülnek, hogy elhozhatják apukájukat, anyukájukat erre a délutánra, ilyenkor meg tudják mutatni, hogy nap mint nap hol játszanak. A szőlőpréselést is nagyon élvezték a résztvevők, akik meg is kóstolhatták az elkészült nedűt, ezenkívül zsíros kenyérrel, teával vártunk mindenkit mesélte az óvónő.

Mint elhangzott, a Huszár oviban nagy hangsúlyt kap a környezettudatosságra nevelés, ehhez is kapcsolódott feladat. A tematikus projekthét a néptánc és a népviselet jegyében egy vidám mesével, valamint közös szüreti mulatsággal ért véget. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában