Cél, hogy megszeressék a mozgást

2023.06.13. 20:00

Sorversennyel búcsúztak az óvodától

A Pápai Városi Óvodák közel 250 gyermek részvételével a Városi Sportcsarnokban rendezte meg az ovis tornát. A játékos tornafoglalkozáson a városi óvodák tagintézményei és az egyházi fenntartású ovik nagycsoportosai mérték össze ügyességüket, gyorsaságukat.

Haraszti Gábor

Az idei már a 15. ovitorna volt Pápán

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

2008 óta minden évben megszervezik a sportnapot, ahol a nagycsoportosok a legkülönfélébb gyorsasági és ügyességi feladatokban adnak számot tudásukról. Nem a klasszikus értelemben vett verseny volt ez, a délelőtt sokkal inkább a játékról és a szórakozásról szólt, mintsem a vetélkedésről.

– Az a célunk, hogy a gyerekek megszeressék a mozgást, örömüket leljék benne, és az iskolába indulás előtt még utolsó alkalommal egy közös játék alkalmával elbúcsúzzanak az óvodáktól. Minden évben más-más intézmény a szervező, idén a Nátuskerti Óvoda munkatársai állították össze a gyakorlatsorokat. Úgy gondolom, már ebben a korban is nagyon fontos a sport, a gyerekek lételeme a játékos mozgás, hiszen szellemileg, testileg, lelkileg ezen keresztül fejlődnek és alakul ki a mozgás iránti igény – mondta Menyhártné Kovács Bernadett, a Pápai Városi Óvodák intézményvezető-helyettese.

A feladatok között sorverseny, pókjárás, szlalomfutás szerepelt, sőt volt krumpliültetés is, ennek keretében babzsákokat kellett a bóják alá elrejteni, majd összeszedni. A program végén minden óvoda egy-egy oklevelet vehetett át. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában