Díszkivilágítás

2023.06.14. 07:00

Fénybe öltöznek Veszprém történelmi építményei

A város több patinás épülete is díszvilágítást kap néhány héten belül.

Marton Attila

Ahogyan arról lapunkban beszámoltunk, a napokban forgalmirend-változás lépett életbe átmenetileg a Szent István völgyhídon, ennek hátterében is a díszvilágításhoz szükséges eszközök telepítése állt. 

Várhatóan júliustól a Városháza épülete, a Hősök kapuja, a Tűztorony és a Szent István völgyhíd kap díszvilágítást, közölte érdeklődésünkre Durmics Zsuzsanna, a veszprémi Polgármesteri Hivatala Városfejlesztési Irodájának vezetője. 

– Terveink szerint egy általános díszvilágítás a hét minden napján a közvilágítási rendszer felkapcsolásától éjfélig világítja majd ezeket az épületeket, valamint a kiemelt eseményeken, ünnep- és emléknapokon más-más színű világítás jelenik meg – fogalmazott az irodavezető. 

A megvilágítandó épületeket, építményeket lámpaoszlopokról, valamint szomszédos épületeken elhelyezett fényszórókról világítják meg. Emellett az egyes épületek homlokzatán is világítótesteket helyeznek el, például a Tűztornyon és a völgyhíd szerkezetén. 

Durmics Zsuzsanna hozzátette, a kivitelezőnek június 22-ig kell elvégeznie a szükséges munkálatokat, majd ezt követően kezdődik a harmincnapos műszaki átadás-átvételi eljárás. A kivitelezési munkák mintegy nettó 220 millió forintba kerülnek, amelyet teljes egészében európai uniós forrásból finanszíroz az önkormányzat. A kiépített rendszert a Városüzemeltetési Iroda üzemelteti.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában