Veol podcast

2023.05.19. 08:00

Kitűnő szakemberként fáradhatatlanul dolgozik Veszprém értékeinek megőrzésén

Ismerhetjük a Veszprém Vármegyei Levéltár igazgatóhelyetteseként, csakúgy, mint a Veszprém-Balaton 2023 – Európa Kulturális Fővárosa program projektvezetőjét, programfejlesztési tanácsadóját, de ő a Veszprém Vármegyei Honismereti Egyesület elnöke is; az idei Gizella-napok összművészeti fesztivál központi ünnepségén Veszprém szellemi értékeinek létrehozásáért és megőrzéséért, valamint a város hírnevének öregbítése érdekében végzett kimagasló munkája elismeréseként Gizella-díjat vehetett át a műsor vendége, Márkusné Vörös Hajnalka.

Komaniczki Zoltán

Márkusné Vörös Hajnalka

Számos megyei, regionális és nemzetközi kutatásban vesz részt rendszeresen, községi monográfiák társszerzője, szerkesztője, de mindig kiemelt figyelmet fordított Veszprém szellemi és kulturális értékeinek feltárására és megőrzésére. Márkusné Vörös Hajnalka munkásságát fémjelzi egyebek mellett a Veszprémi Történelmi Szalon, családi fénykép- és emlékanyaggyűjtés, Sétál a család, Malmok a Séden. De talán a nagyközönség számára a leglátványosabb az országosan is egyedülálló és szakmai kitüntetéssel elismert Veszprémi Kaleidoszkóp című könyvsorozata. Ahogy a veol.hu-n olvasható: nagyon sok helyen önkéntesként, máshol kutatóként segít, kezdeményezi a múlt értékeire alapozott előrelépéseket, és mindenkihez van pár kedves szava; gondoldó a mosolya, ritkán utasít vissza kéréseket.

Ez itt a VEOL Podcast Pódium 23. része. A mikrofonnál Komaniczki Zoltán. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában