Verseny

2023.04.19. 15:00

A versek általunk élnek

Rekordot döntött a vers- és prózamondó versenyen részt vevő diákok száma.

Tisler Anna

Fotó: Gyarmati László

A Veszprémi Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégiumban április 18-án rendezett versenyre a megye nyolc településének 12 oktatási intézményéből érkeztek az irodalmat szerető diákok első osztályostól tizenkettedikesig. Vígváryné Németh Katalin igazgatóhelyettes köszöntőjében elmondta, hogy az iskola tavaly ünnepelte fennállása 30. évfordulóját. A versenyt az alakulás után néhány évvel már meghirdették, mára sikerült ebből hagyományt teremteniük. Idén József Attila születésnapja mellett Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára is emlékeznek. Most szabadon választott Petőfi-verssel lehetett nevezni. 

Fotós: Gyarmati László

A középiskolás kategória zsűritagja volt Bábics Valéria, a Nagy László Városi Művelődési Központ igazgatója, Parrag Leonóra, a padragkúti művelődési ház vezetője és  Horváth Tibor, a Szent-Györgyi magyar–angol tanára, az általános iskolásoknál az intézmény két tanára, Vígváryné Németh Katalin és Szabó-Kovács Krisztina. Az alsó tagozatosoknál első helyen végzett Rajmon Kitti Virág (a Csodavár iskola Ajka 2. osztályosa, felkészítő tanára Ludvai Dóra ), második lett az 1. osztályos Horváth Márkó (Gárdonyi iskola Devecser, Nyárs Hajnalka), a harmadik helyezést Holczmann Anabell (Csodavár Ajka, 2. o., Ludvai Dóra) szerezte meg. 

Fotós: Gyarmati László

A felső tagozatosoknál húszan versenyeztek. Az első és a második helyen a Pápai Tarczy Lajos Általános Iskola diákja végzett, az ötödikes Szakács Panka felkészítő tanára Tóthné Bogdán Zita volt, a nyolcadikos Farkas Regina Nagy Judit segítségével készült. A harmadik helyezést az ötödikes Katona Eszter Eliza (Fekete–Vörösmarty Ajka, Polgár Judit) szerezte meg. A középiskolásoknál a kilencedikes Szkladányi Andor szerepelt a legjobban, második helyen végzett a tizedikes Szélessy Patrik (mindketten Balatonfüredi Szent Benedek, felkészítő tanár Kiss György), harmadik lett a tizenegyedikes Horváth Bendegúz (Petőfi Gimnázium Pápa, Csarmasz Ágnes), különdíjat kapott a tizedikes Orsós Elizabet Réka (Szent-Györgyi Ajka, Szabó-Kovács Krisztina). A zsűri tagjai a díjak átadásakor elmondták, a versmondást soha nem szabad abbahagyni, a versek ugyanis bennünk és általunk élnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában