Szolidaritás

2023.02.16. 17:30

Pápai C 17-es a földrengés helyszínén

A Stratégiai Légiszállítási Képesség (SAC) csapata szolidaritást vállal mindazokkal, akiket a Törökországban és Szíriában történt közelmúltbeli katasztrófa érintett.

Haraszti Gábor

Pápáról is útnak indult a segítség Fotó: SAC

A SAC közösségi médiában közzétett posztjában arról ír, hogy megtiszteltetés számukra, hogy szerepet játszhatnak a nemzetközi közösség segélyezésre és támogatásra irányuló erőfeszítéseiben.

Forrás: SAC

– Együttérzünk az érintettekkel, és megtiszteltetés számunkra, hogy szerepet játszhatunk a nemzetközi közösség segélyezésre és támogatásra irányuló erőfeszítéseiben – olvasható a bejegyzésben. – Egyik C17-esünk Törökországba szállított egy katasztrófaelhárító csapatot és rengeteg felszerelést, amelyet a svéd honvédség állított össze. Összesen 30 tonnával, köztük 45 fő katonai személyzettel, a Svéd Civil Katasztrófaelhárítás öt szakértőjével és alapvető felszereléssel a SAC operatív szárnya, a Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) sikeresen megérkezett Adanába. Büszkék vagyunk arra, hogy részesei lehettünk ennek a gyors és hatékony műveletnek, és továbbra is készen állunk a segítségnyújtásra – zárul a beszámoló. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában