Programok

2022.11.09. 08:00

Újbor és tökfaragás a badacsonytomaji Márton-napon

Immár hagyományosan színes, változatos programmal várták az érdeklődőket Márton-nap alkalmából Badacsonytomajon a városháza előtti téren szombaton .

Szijártó János

Az idén is színes programmal várták az érdeklődőket Márton-nap alkalmából Badacsonytomajon Fotó: Szervezők

A rendezvény töklámpásfaragó versennyel kezdődött, a helyszín pedig igazi vásártérré alakult, amelyet a forralt bor finom illata árasztott el. A hivatalos megnyitón Krisztin N. László polgármester és Illés Zoltán, a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület elnöke köszöntötte a résztvevőket.
Az újbort Bedy Imre plébános áldotta meg, a badacsonyi borosgazdák által Márton-napi újborral megtöltött hordót pedig Borbély Tamás, a Badacsonyi Hegyközség elnöke verte csapra a résztvevők örömére.

 

A rendezvényen szavaltak a gyerekek, a tökfaragás után a fanyűvő játékparkban szórakozhattak, a felnőttek megkóstolhatták az újbort, mellé tépett libahúsos-töpörtyűs zsíros kenyeret, langallót, pogácsát, édes és sós süteményeket, illetve egyéb őszi finomságokat fogyaszthattak. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában