Mérföldkő az életükben

2022.04.15. 15:30

Veszprémben is ünnepélyes esküt tettek a katonák

Kilenc, az ország különböző részein található alakulathoz kerül az a 27 szerződéses katona, aki csütörtökön tett ünnepélyes esküt a Kossuth Lajos laktanyában, Veszprémben.

Juhász-Léhi István

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Barta Sándor, a MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ törzsfőnöke az ünnepi eseményen elmondta, ez a nap mérföldkő a katonák életében. Meghatározó és felemelő is egyben, ami hatással van az egyén és a közösség életére is. Az esküvel vállalt elkötelezettség erkölcsi értelemben is erősebb, mint csupán az eskü szövegének az aláírása, mert a kimondott eskü kötelez. Mint fogalmazott, a katonák a haza védelmére esküdtek fel.

Forrás: Pesthy Márton/Napló

- Ma hazánk biztonságos, független, szabad ország, de sem a szabadságot, sem a függetlenséget nem kaptuk ingyen, áldozatvállalás nélkül - mondta az eskütételen Barta Sándor, aki hozzátette: a katonák az eskütétellel elköteleződtek a haza iránt, fizikailag, szellemileg és lelkileg is megfeleltek a kihívásoknak és teljes értékű tagjai a Magyar Honvédségnek.  

- Az eskü, amit elmondtak, a hazáról, a nemzetről, a magyar emberekről, az ő békéjükről, biztonságáról és annak védelméről szól, amelynek most élére álltak  - jelentette ki. - Ezért legyenek büszkék arra a szolgálatra, ami előttük áll. Szolgálatukat végezzék büszkén, méltóságteljesen és szerényen. Mutassanak példát bajtársaiknak és a nemzetnek hazaszeretetből, a haza iránti elkötelezettségből, bátorságból és hűségből. Mai esküjükhöz hűen, mindig legyenek méltók a társadalom bizalmára és elismerésére. Őrizzék meg egyenruhájuk és vele együtt a Magyar Honvédség becsületét.

Huszonhét szerződéses katona tett ünnepélyes esküt a Kossuth Lajos laktanyában
Forrás: Pesthy Márton/Napló

A rendezvényen részt vett Zentai László ezredes, a Magyar Honvédség Parancsnoksága Haderőnemi Szemlélőség légierő irodavezetője, valamint Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa és Kovács Áron önkormányzati képviselő. JLI

képalá:  Fotó: Pesthy Márton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában