Flashmob és országfutás az uniós napon Ajkán

Flashmobbal, Európa futással és előadásokkal tartotta az Ajkai Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegysége az Európa napot április 7-én az iskolában.

Tisler Anna

A flashmobon minden osztály részt vett

Fotó: www.gyarmatilaszlo.hu

Csizmazia Csaba intézményegység vezető kérdésünkre elmondta, hogy a  középiskola  2019 óta az Európai Parlament Nagyköveti Iskolája. A diákok közül junior nagyköveteket választottak, és minden évben szerveznek Európa napot, amikor a fiatalokat érintő témaköröket ismerhetnek meg előadók segítségével. Csitei Tímea, a veszprémi Europe Direct iroda vezetője az EU intézményeiről, azok működéséről adott tájékoztatást, majd az unio zöldpolitikája, klímavédelem volt a téma Maksi Mátyás, az Európai Bizottság magyarországi képviseletének kommunikációs vezetője óráján. 

Az előadásokat követően a diákok a Csodavár Általános Iskola alsó tagozatos osztályaival közösen az udvaron téglalap formába álltak, középen többen sárga csillagokat tartottak a magasba, a többiek világoskék lapot. Az uniós zászlót formázó megmozdulást drónnal videózták, majd összevágnak abból egy filmet, ami az iskola homlapján és közösségi oldalán is elérhető lesz. 


Az Európa futáson az osztályok  a kisorsolt uniós tagállam színeibe öltözve 2 kört futottak úgy, hogy nem hagyhatták el egymást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában