Fergeteges falunapot tartottak Malomsokon

Színpadi és gyermekprogramokban bővelkedő falunapot tartottak a malomsoki sportpályán.

Polgár Bettina

A rendezvénysátrat Fintáné Dóra Mária, Malomsok polgármestere (balról a második) és Pajak Károly, Nyárád polgármestere, a Gemara SK Vidékfejlesztési Egyesület alelnöke adta át Fotó: Polgár Bettina/Napló

A falunap reggel horgászversennyel indult, illetve kispályás labdarúgó-mérkőzést is szerveztek három csapat részvételével. A gyermekek számára kézműves-foglalkozás biztosította a kreatív kikapcsolódást, emellett nagy sikert aratott H. Szabó Andrea Tündérkert daloló című foglalkozása. Az önkormányzat a részt vevő gyermekeknek ajándékcsomaggal, valamint jégkrémmel kedveskedett.

Népszerű program volt az arcfestés, a sétakocsikázás, az ugrálóvár, továbbá a fajátékok. A helyi fellépők színvonalas műsort adtak, és finom falatokból sem volt hiány: az ebéd babgulyás, a vacsora pedig marhapörkölt volt. Este a sztárvendégek varázsoltak fergeteges hangulatot: fellépett Rony, a Geri-Betli duó, majd falunapi bált rendeztek.

A rendezvénysátrat Fintáné Dóra Mária, Malomsok polgármestere (balról a második) és Pajak Károly, Nyárád polgármestere, a Gemara SK Vidékfejlesztési Egyesület alelnöke adta át
Fotó: Polgár Bettina/Napló

Az alkalmon adták át a rendezvénysátrat, melyet a Vidékfejlesztési Program keretén belül a Gerence–Marcal–Rába és Somló Környéke (Gemara SK) Vidékfejlesztési Egyesület működési területére meghirdetett pályázaton nyert a település. A rendezvénysátrat Fintáné Dóra Mária, Malomsok polgármestere adta át Pajak Károly nyárádi polgármester, a Gemara SK Vidékfejlesztési Egyesület alelnökének közreműködésével. Fintáné Dóra Mária elmondta, a közel 5,5 millió forint értékű rendezvénysátor otthont adhat többek között a helyi értékek megismertetését és a hagyományőrzést szolgáló rendezvényeknek. A polgármester köszönetet mondott a rendezvény szervezésében és lebonyolításában nyújtott segítségért és a támogatásokért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában