hatszázezer forintos kárt okozhattak

2020.10.12. 11:30

Képtelen történet egy megyei autókozmetikában: engedély nélkül elvitték és megrongálták a járgányt?

Gyanútlanul és jóhiszeműen adtam le az autómat egy közeli autókozmetikában, ahol engedélyem nélkül Budapestre mentek vele, és összetörték az alját – erősítette meg a balatonalmádi Csontos Dávid megkeresésünkre a vele megtörtént szomorú esetet, amiről közösségi oldalán írt.

Kovács Erika

Csontos Dávid feljelentést tett a rendőrségen a történtekről, hogy engedély nélkül vitték el az autóját az autókozmetikából. A jármű megrongálása miatt pedig polgári pert kezdeményez

Forrás: családi

Nem mindennapi történet a fiatalemberé. Csontos Dávid úgy mondja, soha nem hitte volna, hogy bizalmát valaha is kihasználják és visszaélnek vele. Úgy mondja, rémálom, ami megtörtént vele nemrég.

Felidézi, elvitte tisztításra az autóját egy közeli településre az autókozmetikába. Előtte tájékozódott az interneten a cégről, és mindent rendben talált. Az autó átadásakor papírt nem készítettek, ezt a közösségi oldalon, az illetővel történt üzenetváltással tudja igazolni. Aztán még aznap felhívták onnan, érdeklődve, hogy akkor vagy másnap viszi-e el a járgányt, mire Dávid azt mondta, másnap megy érte.

A fiatalember így folytatja, másnap át is vette autóját, aminek az elején egy műanyag alkatrész kettévált, ezt némileg furcsállta, de könnyen összepattintotta, így nem tulajdonított a dolognak különösebb jelentőséget. Amiről viszont kicsit később megbizonyosodott, álmában sem gondolta volna, hogy vele ilyen megtörténhet.

Neki szokása ugyanis, hogy egy applikációban rögzíti a tankolást, illetve a megtett kilométert,

és megdöbbenve látta, hogy 300 kilométeres különbség van a kilométeróra állásában a leadott, illetve az átvett autónál, miközben ő nem is vezette azt.

Egy ismerőse azt javasolta neki, hogy bizonyos legyen abban, más vezethette az autót, nézze meg az interneten, nem vettek-e rá autópálya-matricát. Dávid nem hitt a szemének, amikor meglátta, hogy bizony vásároltak matricát az autójára. Nem gondolhatott másra, mint hogy az autókozmetikában „kötötték el” az autót, és az engedélye nélkül.

Csontos Dávid feljelentést tett a rendőrségen a történtekről, hogy engedély nélkül vitték el az autóját az autókozmetikából. A jármű megrongálása miatt pedig polgári pert kezdeményez Fotó: családi

- A rémtörténet ezzel nem ért véget, mert a még nagyobb döbbenet ezután következett – jegyzi meg Dávid. Sajnos arról is megbizonyosodott, hogy az autója alján friss törések keletkeztek, noha ő hibátlan autót adott át a kozmetikában. A szakszervizben kérésére több mint 600 ezer forint értékben kapott ajánlatot a javításra, miközben ő úgy tudja, autója értéke kétmillió forint körül van.

Dávid még aznap délután visszament az autókozmetikába, és kérdőre vonta az illetőt a történtek miatt. A férfi szép lassan bevallotta azt, hogy bizony elvitte a járgányt, mert neki nem volt autója, és Budapestre kellett mennie, de azt nem ismerte el, hogy a járműben kárt tett volna.

Dávid közben megtudta, hogy az illető, aki az autótisztítóval együtt utazott, azt mondta valakinek,

áthajtottak egy épülőfélben levő körforgalmon, és akkor hibásodhatott meg az autó.

A fiatalember természetesen feljelentést tett a rendőrségen a történtekről, hogy engedély nélkül vitték el az autóját. A jármű megrongálása miatt pedig polgári pert kezdeményez. A történtek felett azóta sem tud napirendre térni, egyszerűen nem fér a fejébe, hogyan képesek egyesek ilyesmire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában