Repült az óriás polip és a medúza is

2020.09.06. 15:00

Sárkányok töltötték meg az eget Szentkirályszabadján

A Szentkirályszabadja Baráti Kör Egyesület ( SZBKE ) már 23. alkalommal rendezte meg a Sárkányok Napját.

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Az egyesület különlegessége​ ​a​ ​papírsárkány készítés,​ és az ország számos pontján ismertették már meg a gyerekeket és a felnőtteket ezzel a kézműves foglalkozással, és egyben remek szabadidős tevékenységgel. Szeptember 5.-én, szombaton hazai környezetben várták a családokat, ahol bemutatkozott a saját készítésű óriás polip és a látványos medúza sárkány is.

A sárkányok megtöltötték az eget szeptember 5.-én, Szentkirályszabadján Fotó: Molnár Sándor/Napló

Idén, a hagyományoktól eltérően, végre verőfényes napsütés és nem esős idő várta az érdeklődőket, akik szép számmal érkeztek is Tapolcától – Békéscsabáig a község határában megtartott XXIII. Sárkányok Napjára. A szervezők és a szeptember eleji rendezvény célja a sárkányeregetés és a szabadban eltöltött idő népszerűsítése.

Az SZBKE önkénteseinek segítségével egész nap készültek a papírsárkányok, amiket aztán a sárkányreptető és szépségversenyen értékes díjakkal jutalmazott a zsűri. A versenyre benevező gyerekek 33, japán stílusú, lyukas közepű papírsárkányt készítettek és reptettek meg a rendezvényen. Készült két nagyobb, technikásabb sárkány is a helyszínen: a hatszög és a delta.

Két helyi fiatal: Rónási Eszter és Krámli Gergő nagy sikert aratott a gyerekek körében dínó, illetve Star Wars-rohamosztagos jelmezével Fotó: Molnár Sándor/Napló

Emellett a szervezők két látványossággal is készültek. Bemutatkozott ugyanis a nagyméretű, saját kézzel varrt polip, amelyet tavaly készítettek osztrák barátaikkal közösen Parndorfban, és amely most repült először. A sárkányeresztő hazai társasággal közösen pedig vásároltak egy emelő sárkányt, a szép, színes medúzát, hogy az ilyen rendezvényeket még érdekesebbé tegyék a kitelepülésükkel, és betöltsék az eget ilyen nagy „fenevadakkal” – mondta el Bognárné Cseh Melinda, az SZBKE elnöke.

Most repült először a saját készítésű óriás polip Fotó: Molnár Sándor/Napló

A szervezők – a sárkányeregetés mellett – ingyenesen kísérő programokkal gondoskodtak a helyi lakosok és az idelátogató vendégek szórakoztatásáról. Kitelepültek a szentkirályi gépsárkányosok: a veteránmotorosok és traktorosok is. Volt felvonulás, póni lovagoltatás, lovaskocsizási lehetőség, és még számos érdekes játékkal, programmal várták a gyerekeket és szüleiket a Sárkányok Napján, amelyre kilátogatott a rendezvényt támogató Kontrát Károly országgyűlési képviselő is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában